2-0 zege Ajax tegen defensief VVV

17 november 2012
-
-

Ajax heeft zaterdagavond met 2-0 gewonnen van VVV-Venlo. De tegenstander speelde heel defensief en compact, waardoor het eigenlijk geen moment leuk werdin de Arena.

In de beginfase kwam VVV er een paar keer uit via de counter. In het vervolg van de eerste helft had Ajax het balbezit, maar kon het veel te weinig gevaar stichten voor het doel van de ploeg uit Venlo.

Direct na rust was het wel raak. Derk Boerrigter schoot een vrije trap rechts voor de goal op een prachtige manier binnen.Ook na die 1-0 veranderde weinig aan de wedstrijd. VVV bleef zich concentreren op de verdediging en hoopte op die ene bevlieging, die er ook kwam via Wildschut. Het was echter Ajax dat de wedstrijd besliste. Hoesen, als invaller debuterend in de eredivisie, deed wat legendarische voorgangers voor hem deden. Hij scoorde bij zijn debuut in de competitie en besliste de wedstrijd daarmee definitief.

Ranglijst: Ajax vierde op negen punten

Ajax staat na de 2-0 zege tegen VVV op de vierde plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper PSV blijft negen punten.

[Foto] Spandoek VAK410 - eerbetoon aan Wim Schoevaart

[Foto] De ontlading bij Derk Boerrigter

Ajax - VVV werd ode aan Jari Litmanen

Jari Litmanen bracht zaterdagavond een bezoek aan de ArenA voor de wedstrijd tussen Ajax en VVV-Venlo. Zijn aanwezigheid werd het hoogtepunt van de wedstrijd. De Fin werd in het stadion zeer hartelijk ontvangen door zijn oud-ploeggenoten Frank de Boer en Dennis Bergkamp. De Ajax fans zongen hem tijdens de wedstrijd toe met liedjes van weleer, een ode aan de legende van Ajax.

Uitslag: 2-0 (0-0)

1-0 Derk Boerrigter ('47)
2-0 Danny Hoesen ('84)
Gözübüyük

Kaarten: -

Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Niklas Moisander, Daley Blind ('78 Mitchell Dijks), Lasse Schöne, Christian Poulsen, Christian Eriksen ('72 Danny Hoesen), Derk Boerrigter ('62 Jody Lukoki), Siem de Jong, Viktor Fischer

Opstelling VVV Venlo

Maenpaa, Joppen, Roseler, Seip, Fleuren, Maguire, Radosavljevic, Van Haaren ('67 Wildschut), Turk, Linssen, Cullen ('77 Nwofor)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - VVV-VenloAjaxfanzone.nl: AJAX - VVV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.