Eerste nederlaag voor Ajax thuis tegen Vitesse: 0-2

3 november 2012
-
-

Ajax is de ongeslagen status kwijt. In de Amsterdam Arena verloor de ploeg met 0-2 van Vitesse door twee doelpunten van Bony. Het is al de vierde competitiewedstrijd op rij voor Ajax zonder zege.

Ajax speelde de eerste helft in een heel laag tempo. Daardoor werd het een soort schaakwedstrijd. De ploeg kon Vitesse nauwelijks open spelen. Het was Wilfried Bony die Vitesse van afstand op voorsprong rbacht zeven minuten voor rust.

Na rust kwam Ajax met goede bedoelingen het veld wee rop. Binnen een minuut was het echter al 0-2 toen Bony ongehinderd binnen kon koppen. Vervolgens kende Ajax een moeilijk periode met kansen voor Vitesse op 0-3. Naarmate de tweede helft vorderde gooide Ajax meer strijd in het spel. De ploeg kon daardoor druk zetten op Vitesse. Dat leverde enkele kansen op. De aansluitingstreffer viel echter niet, daardoor werd het geen moment echt spannend.

Ranglijst: Ajax 6e; achterstand kan morgen naar 10 punten oplopen

Ajax is na de nederlaag tegen Vitesse gezakt naar de voorlopig zesde plaats op de ranglijst. Indien FC Twente zondag thuis weet te winnen van Feyenoord loopt de achterstand op de koploper op tot tien punten.

Vitesse: Janssen

Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Stefano Denswil, Daley Blind, Siem de Jong, Christian Poulsen ('57 Viktor Fischer), Lasse Schöne, Tobias Sana ('65 Derk Boerrigter), Christian Eriksen, Ryan Babel

Opstelling Vitesse

Velthuizen, Kalas, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt, Van Ginkel, Bony, Janssen, Ibarra, Reis ('78 Havenaar), Kakuta ('69 Cziommer)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - VitesseAjaxfanzone.nl: Supportersfotoverslag Ajax - Vitesse
Ajax Foto Side: Ajax - Vitesse

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.