Late treffer kost Ajax zege in Rotterdam: 2-2

28 oktober 2012
-
-

Ajax heeft opnieuw de drie punten niet vast weten te houden. Een doelpunt in de 90ste minuut van Pelle betekende alweer het zesde gelijkspel van Ajax in tien wedstrijden.

In een levendige beginfase waren er voor beide doelen mogelijkheden. Ajax kwam op een 0-1 voorsprong toen Eriksen een steekpass van Babel op waarde schatte. Hij ging goed door en schoot in de verre hoek binnen.

Feyenoord herpakte zich na de achterstand en zette druk op Ajax. Daar hadden de Amsterdammers het moeilijk mee. Vooral de debutant Boetius was een plaag voor Ajax. Het was niet toevallig de jongeling die Feyenoord op 1-1 bracht. Ajax mocht uiteindelijk niet klagen met de 1-1 bij rust. De ploeg was voetballend beter, maar op fysiek waren de betere kansen voor Feyenoord.

Vlak na rust kwam Ajax opnieuw op voorsprong. Een vrije trap van Eriksen werd door De Jong met zijn knie verlengd. Zijn inzet verdween in het doel. Ajax leek vervolgens door te kunnen drukken, maar verzuimde dat. Dat kwam de ploeg uiteindelijk duur te staan. De wedstrijd kantelde toen scheidsrechter Nijhuis met een zwaarbestrafte tweede gele kaart Moisander het veld afstuurde. Tegen tien man ging Feyenoord er weer in geloven. In de 90ste minuut resulteerde dat uiteindelijk in een overigens fraaie treffer van Pelle. Diezelfde Pelle had in blessuretijd ook nog de winnende op zijn hoofd. Vermeer ranselde de kopbal er echter heel fraai uit.

Ranglijst: Ajax blijft vierde na zesde gelijkspel in 10 wedstrijden

Ajax blijft vierde op de ranglijst na het 2-2 gelijk tegen Feyenoord. De ploeg blijft op doelsaldo Feyenoord en FC Utrecht voor. Zij hebben evenveel punten. Koploper FC Twente zou de voorsprong op Ajax kunnen vergroten tot zeven punten vanmiddag.
Ajax heeft nu zes keer gelijk gespeeld in de eerste tien wedstrijden van de competitie.

Eriksen: genieten van vrije rol

Christian Eriksen speelde voor de tweede keer als hangende spits. Hij baalde van het gelijkspel, maar kon genieten van de vrijheid die hij krijgt in deze rol. Eriksen voor de camera van Eredivisie Live: 'Het voelt lekker om een vrije rol als spits te krijgen. Ik weet niet of het mijn beste positie is, maar het voelt wel goed. Ik krijg er wat meer ruimte, aangezien verdedigers vaak niet meestappen. Dat voelt natuurlijk goed voor mij.'

'Maar goed, vandaag speel te toch weer gelijk. Ik denk dat iedereen wel zijn best heeft gedaan, maar helaas valt die gelijkmaker toch weer. Het is niet lekker dat we zo vaak gelijk spelen. Ik dacht namelijk echt dat we vandaag wel zouden winnen.'

Dijks baalt van nieuw gelijkspel

Invaller Mitchell Dijks liet na afloop vi twitter duidelijk blijken wat hij vond van het nieuwe gelijkspel van Ajax in de Kuip. 'Godverdome Laatste minuut uithanden geven!! Focking kut.' Hij reageerde in de tweet direct ook op alle commentaar die hij had gekregen op het dragen van handschoenen. 'Als je de hele tijd op de bank zit met 7 graden dan heb je het koud ja #handschoenen'

De Jong: 'heel zuur dat door zo'n rode kaart de wedstrijd kantelt'

Aanvoerder Siem de Jong baalde na afloop voor de camera van Eredivisie Live enorm over het gelijkspel. 'Dit is teleurstellend. Iedereen zat er na afloop in de kleedkamer bij alsof we verloren hadden. Zo voelt dat ook wel een beetje natuurlijk. Die rode kaart voor Niklas Moisander gooit de hele wedstrijd om en dan krijgt Feyenoord een paar aardige kansen. Dan mag je uiteindelijk misschien zelfs nog blij zijn dat het bij 2-2 blijft.'

'Ik denk dat wij het na de 1-2, tot aan de rode kaart, zeker onder controle hadden. Toen hadden we de 1-3 misschien moeten scoren en dan is het wel heel zuur dat zo'n rode kaart dan de hele wedstrijd omdraait.'

Feyenoord: Pelle

Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Niklas Moisander, Daley Blind, Siem de Jong, Christian Poulsen, Lasse Schöne ('78 Mitchell Dijks), Tobias Sana ('46 Miralem Sulejmani), Christian Eriksen, Ryan Babel ('89 Eyong Enoh)

Lamprou, Janmaat, De Vrij ('69 Nelom), Mathijsen ('78 Achahbar), Martins Indi, Leerdam, Clasie, Immers, Verhoek ('60 Schaken), Pelle, Boetius

F-side.nl: feyenoord-Ajax (2-2)Ajaxlife.nl: Fotoverslag Feyenoord - Ajax
Ajaxfanzone.nl: Fotoverslag feyenoord - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 16 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.