Ajax geeft zege weg in Almelo: 3-3

20 oktober 2012
-
-

Ajax kwam opnieuw niet tot winnen. Dit ker liet de ploeg zaterdagavond in Almelo twee punten liggen tegen Heracles. Met een 0-2 en 1-3 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht. Uiteindelijk eindigde het duel alsnog in 3-3.

Heracles speelde gedurfd met drie verdedigers tegen Ajax. Om druk te zetten op de verdediging bracht Frank de Boer Siem de Jong in de spits in plaats van Ryan Babel. Zonder een overwicht te hebben stond Ajax na 25 minuten al op 0-2 voor. Eerst was het Rienstra die een inzet van Schone onhoudbaar voor de keeper in eigen doel tikte. Vervolgens werd Schone vrijgespeeld en maakte hij zelf de 0-2.

Heracles bleef na de 0-2 voetballen. Dat leverde kansen op voor Everton en Duarte. Echt spannend leek het niet te worden. Heracles kwam in de tweede elft wel terug via Te Wierik. Een minuut later had Sana echter de marge al weer op twee doelpunten gebracht. Opmerkelijk genoeg kon Ajax het tegen het vooruit voetballende Heracles niet definitief afmaken. Daardoor kon het in de slotfase alsnog gevaarlijk worden. Bruns zorgde tien minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer. Opnieuw kreeg Ajax even later de kans om de marge weer te verdubbelen. Ajax deed dat ook via een goed doelpunt van Babel. Blom keurde het echter onterecht af vanwege buitenspel. Dat zou Ajax heel duur komen te staan. Heracles ging druk zetten en geloofde in een punt. Dat zou er vervolgens ook komen. De ploeg kreeg een paar kansen. In de 90ste minuut was het Pedro die de bal met een boogje in de verre hoek plantte, onhoudbaar voor de uitblinkende Vermeer.

Ranglijst: Ajax blijft na vijfde gelijkspel in negen duels 4e op ranglijst

Ajax heeft na negen duels al vijf keer gelijkgespeeld. De ploeg staat na het gelijkspel tegen Heracles vierde en blijft daar dit weekend sowieso. Feyenoord kan bij winst wel langszij komen, maar Ajax heeft een beter doelsaldo. Zoals bekend staat volgende week Feyenoord-Ajax op het programma.

[video] Babel: het doet extra pijn dat mijn doelpunt onterecht wordt afgekeurd

[video] Vermeer: ik zag het niet aankomen, we hadden het onder controle

Fischer maakt competitiedebuut voor Ajax

Viktor Fischer heeft in het duel tegen Heracles zijn competitiedebuut gemaakt voor Ajax. Hij zal zijn debuut anders hebben voorgesteld. Zes minuten voor tijd viel hij in voor landgenoot Schone. Eerder dit seizoen kwam hij al in actie in het duel om de Johan Cruijff Schaal. Daarna verdween hij even uit beeld.

Alderweireld speelt 100ste wedstrijd voor Ajax

Toby Alderweireld speelde zaterdagavond zijn honderdste competitiewedstrijd voor Ajax. Alderweireld debuteerde op 18 januari 2009 tijdens een uitwedstrijd bij NEC in de hoofdmacht van de club uit Amsterdam. De 23-jarige Belg scoorde vijfmaal in de eredivisie.

Uitslag: 3-3 (0-2)

0-1 Eigen doelpunt ('10)
0-2 Christian Poulsen ('25)
1-2 Te Wierik ('61)
1-3 Tobias Sana ('62)
2-3 Bruns ('80)
3-3 Pedro ('90)

Opmerkelijk: (10) Rienstra tikt bal in eigen doel