Ajax in slotfase onderuit in Dortmund: 1-0

18 september 2012
-
Champions League
-

Ajax heeft op zijn Duits in Dortmund verloren van Borussia Dortmund. Drie minuten voor tijd tekende de POol Lewandowski voor de 1-0 zege van de Duitsers.

Ajax liet het initiatief in de openingsfase aan de Duitsers. Ajax hield in de eerste helft uiteindelijk behoorlijk stand en kreeg zelfs de beste kansen. Eriksen en Boerrigter hadden goede kansen op de openingstreffer. Aan de andere kant keepte Vermeer een sterke wedstrijd. Hij hield zijn ploeg in de race.

Vlak na rust kreeg Ajax een aantal mogelijkheden op rij. Toen Ajax die niet benutte, pakte Borussia Dortmund de wedstrijd in handen. Dat leverde een aantal kansen op. Na een klein uur spelen leek Dortmund de voorsprong in de schoot geworpen te krijgen door een makkelijk gegeven penalty voor een overtreding van Van Rhijn. Vermeer redde de inzet echter uitstekend.

In het vervolg kreeg Ajax het moeilijk. Dat leidde uiteindelijk drie minuten voor tijd tot de treffer. Lewandowski rukte zich los van Alderweireld en besliste de wedstrijd.

Poule Ajax: Real Madrid wint met 3-2 van Manchester City

In de andere wedstrijd in de poule heeft Real Madrid thuis met 3-2 gewonnen van Manchester City. Nadat de Engelsen via Dzeko op voorsprong kwamen in de 68ste minuut kwam de wedstrijd los. Via Marcelo kwam Real madrid langszij. Kolarov bracht Manchester 5 minuten op tijd weer op voorsprong. In de laatste minuten kantelden Benzema en Ronaldo de wedstrijd in het voordeel van de Koninklijke.

[video] Vermeer stopt penalty Dortmund

[video] Lewandowski velt Ajax in Dortmund

Ajax 55% balbezit, maar veel minder doelpogingen

Ajax had in de uitwedstrijd in Dortmund maar liefst 55% balbezit. De Duitsers kwamen thuis slechts tot 45%. Het grote verschil zat hem echter in de doelpogingen. Daar waar Dortmund 20 keer op doel schoot, kwam Ajax niet verder dan zeven doelpogingen.

Ajax: Tobias Sana

Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Niklas Moisander, Daley Blind, Siem de Jong, Christian Poulsen, Christian Eriksen, Tobias Sana ('89 Miralem Sulejmani), Ryan Babel ('79 Lasse Schöne), Derk Boerrigter

Opstelling BVB Dortmund

Weidenfeller, Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer, Blaszczykowski ('73 Perisic), Gündogan ('89 Leitner), Götze ('88 Schieber), Kehl, Reus, Lewandowski

Ajax Foto Side: Dortmund - AjaxAjaxlife.nl: Fotoverslag Borussia Dortmund - Ajax
Ajaxfanzone.nl: Supportersfotoverslag Dortmund-AjaxF-side.nl: Dortmund-Ajax (1-0)sthcrw.nl: Fotoverslag Borussia Dortmund - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 11 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.