Ajax laat winst in slotfase nog liggen: 1-1 in De Kuip

11 april 2004
-
-

Ajax heeft in de slotfase een zeker lijkende overwinning in De Kuip laten liggen. Een minuut voor tijd schoot Kuyt de gelijkmaker binnen. 20 minuten voor tijd had Ibrahimovic Ajax op een verdiende voorsprong gezet. daarvoor had Ajax al diverse open kansen om op voorsprong te komen. Doordat Ajax dat verzuimde konden de Rotterdammers alsnog een gelijkspel 'stelen'. Voor de Rotterdammers was dat overigens een veel belangrijker resultaat dan voor Ajax dat volgens de huidige plannen nog steeds in het duel uit tegen NEC kampioen kan worden.

Goal Ibrahimovic 200ste van Ajax tegen Feyenoord

Zlatan Ibrahimovic heeft er een extra plek in de geschiedenisboeken van Ajax bij. De Zweedse spits heeft vandaag in de klassieker de 200ste goal tegen Feyenoord voor zijn rekening genomen.

Gelijkspel deert Ajax weinig

Ajax creerde zich veel goede kansen in De Kuip en had opnieuw het duel in Rotterdam volledig in handen. Toch eindigde het duel door een goal vlak voor tijd in een gelijkspel. Dat puntverlies zal Ajax weinig deren. Hoewel de spelers het kampioenschap graag glans hadden bijgezet met een mooie overwinning in De Kuip, werd er na afloop niet echt gemaald om het puntverlies. De kampioenswedstrijd staat nog steeds gepland voor het uitduel in Nijmegen tegen NEC. Daar veranderd ook het gelijkspel tegen Feyenoord niets aan, eigenlijk was deze uitslag slechts voor de statistieken.

Van der Vaart: 'Dit is denk ik niet mijn laatste klassieker'

Rafael van der Vaart vond dat zijn ploeg zeker niet slecht gespeeld had. "We hadden alleen meer goals moeten maken, ik kreeg goede kansen. We hadden hier zeker verdiend om te winnen. Het ging weer lekker, de vorm zit er langzaam aan aan te komen" aldus Van der Vaart. "Wanneer we kampioen worden? Hoe eerder hoe beter". Op de vraag of dit nu zijn laatste klassieker is geweest, reageer Van der Vaart opvallend snel, "Dat denk ik niet".

Koeman: 'Er is slechts ??n ploeg die gevoetbald heeft'

Ronald Koeman vond dat het puntverlies Ajax volledig zelf was te verwijten. "Dat ligt geheel aan onszelf. We hebben goed gespeeld en hadden constant een vrije man op het middenveld. Met name Pienaar speelde daar fantastisch. We kregen ook drie goede kansen in de eerste helft. Dan kom je in de tweede helft voor. Feyenoord ging met vier spitsen spelen en dan krijg je meer ruimte. Die ruimte hadden we beter uit moeten spelen."

"Vlak voor tijd had Heitinga die bal gewoon weg moeten schieten. De goal die dan volgt is onze eigen schuld. Dat zal heitinga denk ik nooit meer overkomen, dat is de les voor hem vandaag. Het gelijkspel is niet dodelijk voor hem, maar het blijft wel heel jammer. Er is maar een ploeg die hier gevoetbald heeft vanmiddag, heel goed gevoetbald. En dat zie je niet terug in de score."

Competitieduels in volstrekt evenwicht

De historie tussen Feyenoord en Ajax in competitieverband in De Kuip bevindt zich in volstrekt evenwicht. In de 48 competitieduels in de Kuip won de thuisclub 16 keer, eindigde het duel zestien keer in een gelijkspel en won de uitclub ook zestien keer. Het doelsaldo is wle heel licht in het voordeel van de thuisclub 93-88 (na 48 duels).

Ajax: Steven Pienaar

Bogdan Lobont, Nigel de Jong, Johnny Heitinga, Julien Escud?, Maxwell, Tom?s Gal?sek, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder ('77 Abubakari Yakubu), Steven Pienaar, Zlatan Ibrahimovic ('79 Yannis Anastasiou), Victor Sikora ('68 Nicolae Mitea)

Zoetebier, Gyan, Van den Berg ('81 Lazovic), Paauwe, Mtiliga, Smolarek, Ghaly, Ono, Lurling ('75 Van Persie), Buffel, Kuyt

Ajax Foto Side: Foto's Feyenoord - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 24 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.