Simpele 3-1 zege Ajax op De Graafschap

15 april 2012
-
-

Zonder zelf voluit te hoeven gaan heeft Ajax een simpele zege behaald tegen De Graafschap. In de Arena werd het 3-1 voor de Amsterdammers. Die stand was al bij rust bereikt. Boerrigter, terug in de basis, was de grote man met twee treffers.

Al na drie minuten kwam Ajax op voorsprong. Boerrigter kreeg de bal in het strafschopgebied, nam hem aan en plaatste hem vervolgens in het doel. Daarna ontspon er een wat zoutloos duel waarbij Ajax in slaap leek gesust door de vroege treffer. Poepon kreeg een mogelijkheid op de gelijkmaker. In de laatste tien minuten voor rust liep Ajax toch uit naar een comfortabele voorsprong. Eriksen zette Ajax na een combinatie met Aissati op 2-0. Daarna was het Boerrigter die na een actie van Vertonghen de 3-0 kon maken. Op slag van rust tekende De Leeuw voor de 3-1.

Na rust had Ajax weinig meer te vrezen van De Graafschap. Zelf ging het niet voluit, maar liet het af en toe toch mooie dingen zien. Het zou echter bij 3-1 blijven.

Ranglijst: Ajax loopt fier en koen uit naar voorsprong van zes punten

Ajax is door de zege op De Graafschap uitgelopen naar een voorsprong van zes punten op de ranglijst. Op zes punten volgen AZ en Feyenoord. Zij hebben echter ook nog eens een fors minder doelsaldo.

Tiende zege op rij voor Ajax

Ajax heeft met de zege op De Graafschap de tiende zege op rij behaald.

[video] Roelofsen: "Goeie momenten gehad"

[video] De Boer: uiteindelijk gaat het om de drie punten

[video] Boerrigter: eindelijk weer helemaal fit

[video] Ereronde spelers: 'De mooiste club van allemaal'

De Boer: je hebt twee ploegen nodig voor een leuke wedstrijd

Frank de Boer wilde na afloop voor de camera van Eredivisie Live nog niet vooruitlopen op een kampioensscenario. "We moeten gewoon elke wedstrijd alles geven. Volgende week is er weer een wedstrijd en moet je gewoon weer drie punten halen."

"Over de eerste helft was ik niet tevreden, terwijl we toen wel de drie doelpunten maakten. Maar in de tweede helft zat ik veel rustiger. Het was geen leuke wedstrijd voor het publiek? Daarvoor heb je twee ploegen nodig. Normaal gaat een tegenstander die 3-1 achterstaat drukken en komt er ruimte. dat gebeurde nu niet. Je hebt twee ploegen maken om het leuk te maken. Wij waren niet echt bij machte vandaag om het kapot te spelen. Maar we kregen in de tweede helft toch ook weer drie 100% kansen. Als die erin gaan, wordt het 6-1. Dan was het voor het publiek leuker geweest. Maar als de tegenstander niet wil, dan gaan wij ook geen risico's nemen. Over de tweede helft ben ik echter wel vrij tevreden.'

Boerrigter: met heerlijk gevoel naar huis

Derk Boerrigter was onbetwist de man of the match. Voor het eerst na lange tijd stond hij weer in de basis. Hij bekroonde dat door twee keer te scoren. Het eerste doelpunt was met zijn eerste balcontact in de wedstrijd. "Al na drie minuten, een aanname en in de lange hoek schieten," zo liet de breed glimlachende aanvaller weten voor de camera van Eredivisie Live.

"Vorige week had ik al genoten van een invalbeurt tijdens de mooie 0-5 zege. En als je dan in de ArenA in de basis staat en twee keer mag scoren... geweldig. Ik was wel wat gespannen voor de wedstrijd als ik eerlijk ben. Er waren wel wat meer zenuwen dan normaal. Ik heb gewoon geprobeerd mijn eigen spel te spelen en dat ging goed. Ik voelde me heel goed, ik heb niets gevoeld van mijn rugklachten. dat is echt top. Ik ga met een heerlijk gevoel naar huis," aldus Boerrigter, bij wie de glimlach geen moment van zijn gezicht verdween na de wedstrijd.

Kaarten: -

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel ('71 Ricardo van Rhijn), Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Daley Blind, Christian Eriksen, Vurnon Anita, Theo Janssen, Ismael Aissati ('81 Kolbeinn Sigþórsson), Siem de Jong, Derk Boerrigter ('76 Lorenzo Ebecilio)

Opstelling De Graafschap

De Winter, Evers, Jansen, Van der Pavert, Frankel, Rose, Meijer, El Hassnaoui ('57 A. Jansen), Vermouth, Poepon, De Leeuw ('71 Sreckovic)

sthcrw.nl: fotoverslag: Ajax - GraafschapAjaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - De Graafschap
Ajaxfanzone.nl: Supportersfotoverslag Ajax-De GraafschapF-side.nl: Foto's Ajax-De Graafschap (3-1)

15  4 5-1 (3-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.23. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.