Ajax wint zeer overtuigend met 0-5 bij Heerenveen

11 april 2012
-
-

Ajax kende een verrassend makkelijke avond bij Heerenveen. In Friesland werd het maar liefst 0-5 voor de Amsterdammers. Siem de Jong tekende voor een hattrick/

De wedstrijd was na drie minuten eigenlijk al gespeelde. Een fout van Gouweleeuw zorgde ervoor dat De Jong op de keeper af kon gaan. Vandenbussche legde De Jong op de grond. De keeper moest er met rood van af en Ajax kreeg een penalty. Janssen benutte het buitenkansje feilloos.

Daarna werd het nooit meer een wedstrijd. Ajax was oppermachtig en kwam al snel op 0-2. Aissati schoot op uitstekende wijze raak. Vlak daar na bracht De Jong de score naar 0-3. Nog voor rust werd het ook 0-4. De reservekeeper van Heerenveen ging in de fout bij een inzet van De Jong.

Na rust waren de tien van Heerenveen iets feller, waardoor ze af en toe gevaarlijk voor de goal kwamen. De voorsprong van Ajax was echter zo comfortabel dat dat Ajax geen moment kon verontrusten. Ajax bleef de sterkere ploeg en kon de tweede helft gebruiken om Van der Wiel en Boerrigter hun rentree te laten maken. Ook Sigthorsson kreeg weer speeltijd. Het was uiteindelijk De Jong die de 0-5 en zijn derde van de wedstrijd maakte na nog een keepersfout. Het houtwerk voorkwam uiteindelijk nog meer treffers van de Amsterdammers.

Ranglijst: Ajax slaat gat met achtervolgers

Ajax heeft door de 0-5 zege in Heerenveen een gat geslagen op de ranglijst. Alle achtervolgers verloren punten. Ajax heeft nu drie punten voorsprong op AZ en een veel beter doelsaldo. Fc Twente volgt op vijf punten, Feyenoord op zes en PSV en Heerenveen op zeven punten.

[video] Jans: "Lange, vervelende avond"

[video] De Jong: "Het werd een stuk makkelijker"

SC Heerenveen: Vandenbussche ('3)

Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld ('64 Gregory van der Wiel), Jan Vertonghen, Daley Blind, Christian Eriksen, Vurnon Anita, Theo Janssen ('70 Kolbeinn Sigþórsson), Jody Lukoki ('46 Derk Boerrigter), Siem de Jong, Ismael Aissati

Opstelling SC Heerenveen

Vandenbussche, Schmidt, Gouweleeuw ('46 Kruiswijk), Zomer, Breuer, Djuricic, Kums, Elm, Narsingh ('5 Nordfeldt), Dost ('65 Van Anholt), Assaidi

Ajaxfanzone.nl: (Foto-)verslag H'veen-AjaxAjax Foto Side: Heerenveen - Ajax
F-side.nl: Heerenveen-Ajax (0-5)Ajaxlife.nl: Fotoverslag sc Heerenveen - Ajaxsthcrw.nl: 1e deel fotoverslag Heerenveen-Ajax

15  4 1-5 (1-2)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.12. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.