Ajax moeizaam en met geluk langs Groningen

4 april 2004
-
-

Met het geluk van een echte kampioen versloeg Ajax vanmiddag in eigen huis FC Groningen. Waar velen hadden gehoopt op een vervolg op de vorige thuiswedstrijd, toen Vitesse naar huis werd gestuurd met 5-0, lukte dat vanmiddag helaas niet. In de 57e minuut kwam Ajax dan wel op voorsprong via Van der Vaart, maar een kwartier voor tijd scoorde Salmon de gelijkmaker. En pas na die 1-1 viel het gezapige van de thuisploeg af. Uiteindelijk bleek een buitenspelgoal van Heitinga in de 86e minuut noodzakelijk om de wedstrijd toch nog te winnen.

NEC uit blijft kampioenswedstrijd

Met de overwinning doet Ajax wederom een grote stap richting kampioenschap. De voorsprong op PSV blijft twaalf punten, met zes wedstrijden te gaan. Wanneer Ajax en PSV de komende twee wedstrijden geen fouten maken, is NEC-Ajax op 25 april de kampioenswedstrijd.

FC Groningen: Krstev

Bogdan Lobont, Nigel de Jong, Johnny Heitinga, Julien Escud?, Maxwell, Tom?s Gal?sek, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder ('74 Jelle Van Damme), Steven Pienaar, Zlatan Ibrahimovic ('66 Yannis Anastasiou), Nicolae Mitea ('66 Victor Sikora)

Opstelling FC Groningen

Lambers, Floren, Kruiswijk, Schoenmakers ('72 Hugo), Van der Linden, Smit, De Witte ('61 Drent), Van Gessel, Salmon, Krstev, Pinas ('40 Tuhuteru)

Ajax foto side: Foto's Ajax - Groningen

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.