Gelijkspel bij AZ-Ajax: 1-1

22 januari 2012
-
-

Ajax heeft de topper uit bij AZ met 1-1 gelijkgespeeld. Na de duidelijke nederlaag in de beker afgelopen donderdag, was het competitieduel meer gelijkwaardig.

In een spannende wedstrijd opende AZ na 37 minuten de score. Elm benutte een vrije trap na verdedigende fouten van Ajax. De ploeg kreeg via Sulejmani nog voor rust de kans op de gelijkmaker, hij miste.

Na rust moest Ajax op zoek naar de gelijkmaker. Nadat De Jong en Ebecilio kansen hadden gemist, werd het 1-1 via een eigen doelpunt van Poulsen. Hij werkte een inzet van Lodeiro binnen. AZ zette daar ook enige kansen tegenover. In de spannende slotfase kon het nog alle kanten op. het zou uiteindelijk bij 1-1 blijven.

Ranglijst: Ajax blijft op vierde plaats

Ajax blijft na het gelijkspel in Alkmaar op de vierde plaats op de ranglijst. De achterstand op AZ blijft vijf punten.

[video] Verbeek kan leven met gelijkspel

[video] Elm spreekt van lichte teleurstelling

De Boer: Ajax af en toe heel slordig

Frank de Boer sprak na afloop voor de camera van Eredivisie Live over 'een wereld van verschil' ten opzichte van het duel afgelopen donderdag. "Alleen waren we af en toe slordig. Daardoor hadden we het toch moeilijk. Na een goed begin geven we die openingstreffer weg", doelde De Boer op onnodig balverlies van Eyong Enoh. "Vertonghen moet daardoor een vrije trap veroorzaken. En voor Elm is een vrije trap zo'n beetje hetzelfde als een strafschop. In de tweede helft vond ik ons wisselvallig, maar we kregen wel kansen. De gelijkmaker viel na een fraaie aanval. Donderdag hebben we verdiend verloren van AZ. Nu verdienden we minimaal een punt."

[video] De Boer: verbetering gezien ten opzichte van donderdag

[video] Vertonghen: "Ben niet ontevreden"

AZ: Elm

Kenneth Vermeer, Vurnon Anita, Toby Alderweireld ('64 Ricardo van Rhijn), Jan Vertonghen, Daley Blind, Christian Eriksen, Eyong Enoh ('59 Dmitry Bulykin), Theo Janssen, Miralem Sulejmani, Siem de Jong, Lorenzo Ebecilio ('73 Nicolás Lodeiro)

Opstelling AZ

Esteban, Reijnen, Moisander, Viergever, Poulsen, Maher, Martens, Elm, Beerens, Benschop ('73 Altidore), Holman ('85 Gudmondsson)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag AZ - Ajaxsthcrw.nl: Fotoverslag Az - Ajax
Ajax Foto Side: AZ - AJAX

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.