7 december 2011
-
Champions League
-

Ajax is op een dramatische avond op doelsaldo uitgeschakeld voor de achtste finales van de Champions League. Zelf verloor de ploeg met 0-3 van Real Madrid. Bij een 0-1 stand werden maar liefst twee doelpunten van Ajax onterecht afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Bij een 2-1 stand was het een geheel andere wedstrijd geworden. Olympique Lyon liep in een bizarre tweede helft in Zagreb uit naar een 1-7 zege tegen een opvallend dramatisch verdedigend Zagreb.

Olympique Lyon wint met 1-7 tegen 10 man van Zagreb

Olympique Lyon verrichte een Frans wondertje in Zagreb door met 1-7 te winnen na een 1-0 stand. Bij 0-0 kwam Dinamo Zagreb met tien man te staan door een rode kaart (2x geel) voor Leko. Gomis scoorde vier keer voor de Fransen.

Zwaar aangeslagen De Boer: dit is een mokerslag

Frank de Boer verscheen vlak na de wedstrijd zwaar aangeslagen voor de camera van de NOS. "Dit is een mokerslag. Natuurlijk krijgen we twee goals tegen in de eerste helft. Maar er worden twee glaszuivere doelpunten van ons afgekeurd. Dit is zo wrang.''

De Boer had er nog vertrouwen in toen Dinamo Zagreb op 1-0 voorsprong kwam, maar binnen een kwartier was het 4-1 voor Olympique Lyon. "Dan weet je dat het moeilijk wordt en dan moet je risico nemen. Maar dan heb je op zo'n moment toch niet de bank om iets te kunnen forceren. Iedereen heeft tot op het laatste moment keihard gewerkt, maar dit is een zware domper."

Ajax: Jan Vertonghen

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Daley Blind, Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Christian Eriksen, Eyong Enoh, Theo Janssen ('76 Davy Klaassen), Miralem Sulejmani, Nicolás Lodeiro ('74 Dmitry Bulykin), Lorenzo Ebecilio

Opstelling Real Madrid CF

Adan, Arbeloa ('67 Mendes), Albiol, Varane, Coentrao, Callejon, Sahin, Kaka, Granero ('59 Xabi Alonso), Benzema ('54 Hamit Altintop), Higuain

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Real MadridAjax Foto Side: Ajax - Real Madrid

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 16 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.