Ajax wint met 0-3 van NEC

27 november 2011
-
-

Ajax heeft zondagmiddag in Nijmegen met 0-3 gewonnen van NEC. Na een 0-0 ruststand liep Ajax in de tweede helft vrij gemakkelijk uit.

Na een moeizame openingsfase kreeg Ajax de wedstrijd in handen. Veel kansen leverde dat echter niet op in de eerste helft. Na rust brak Miralem Sulejmani de wedstrijd open nadat een voorzet van Anita ietwat gelukkig voor zijn voeten kwam. Vermeer kwam in aanraking met Conboy en kon niet verder. Cillessen was tegen zijn oude club zijn vervanger. Sulejmani maakte vervolgens ook de 0-2 en besliste daarmee de wedstrijd. Een paar minuten later was het 0-3 en was alle hoop bij de Nijmegenaren weg. Klaassen zorgde met zijn eerste balcontact bij zijn eredivisiedebuut, een minuut nadat hij erin kwam, voor zijn eerste doelpunt en Ajax 0-3.

Ranglijst: Ajax op doelsaldo vierde

Ajax is door de zege tegen NEC weer terug op de vierde plaats op de ranglijst. Op doelsaldo is Ajax Feyenoord weer voorbij.

Cillessen verving geblesseerde Vermeer

Jasper Cillessen mocht in het duel tegen zijn oude club NEC nog het veld in. De tweede keeper moest de geblesseerde Kenneth Vermeer vervangen. Na een botsing met Conboy van NEC kon hij niet verder.

Rentree Aissati na bijna 14 maanden

Na bijna 14 maanden maakte Ismail Aissati zijn rentree in het eerste elftal van Ajax. Nadat hij geen akkoord bereikte met Vitesse degradeerde Frank de Boer hem naar het tweede elftal. Afgelopen vrijdag mocht hij voor het eerst weer aansluiten bij de selectie, waarna De Boer hem direct speelminuten gunde.

Klaassen viert competitiedebuut met doelpunt

Davy Klaassen mocht na zijn debuut in de Champions League ook zijn eredivisiedebuut maken. Zoals zoveel grote Ajax talenten voor hem bekroonde hij dat met een doelpunt. Een minuut na zijn invalbeurt zorgde hij voor de 0-3.

[video] De Boer: "Geen makkelijke wedstrijd"

Uitslag: 0-3 (0-0)

0-1 Miralem Sulejmani ('53)
0-2 Miralem Sulejmani ('78)
0-3 Davy Klaassen ('82)