Overtuigende 4-0 zege Ajax op Dinamo Zagreb

2 november 2011
-
Champions League
-

Na de 0-2 in Zagreb heeft Ajax ook in Amsterdam Dinamo Zagreb verslagen. In de Amsterdam Arena werd het uiteindelijk 4-0 voor Ajax na een 2-0 ruststand. Ajax was veel sterker en behaalde een overtuigende zege.

Vanaf het begin zette Ajax de Kroaten vast. De ploeg creëerde in de openingsfase al diverse mogelijkheden. In de 20ste minuut was het raak toen Christian Eriksen met een schitterende hakbal Gregory van der Wiel vrij voor de goal zette. Die keek of een medespeler er beter voor stond en besloot vervolgens de bal ongenadig hard in de korte hoek boven de keeper te schieten. Vijf minuten later was de wedstrijd al gespeeld. De Jong vond Sulejmani, die vervolgens koelbloedig afrondde.

Ajax ging op zoek naar meer. De ploeg wist zich diverse uitgespeelde kansen te creëren. In de 65ste minuut was het weer raak. Na een combinatie over vele schijven was het Siem de Jong die voor de 3-0 zorgde. In blessuretijd was het invaller Lodeiro die de supporters juichend de wedstrijd deed beëindigen door de 4-0 te maken.

Poule: Ajax 2e, drie punten voorsprong op Lyon

Real Madrid heeft in de andere wedstrijd uit bij Olympique Lyon met 0-2 gewonnen. Daardoor staat Ajax op de tweede plaats met drie punten voorsprong op Lyon.

Stand groep D:
1. Real Madrid * 4-12 (10- 0)
2. AJAX 4- 7 ( 6- 3)
3. Olympique Lyon 4- 4 ( 2- 6)
4. Dinamo Zagreb 4- 0 ( 0- 9)

[video] Beelden doelpunten Ajax - Dinamo Zagreb

Video van doelpunt Lodeiro volgt later door NOS.

Dinamo Zagreb: Vida

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Christian Eriksen ('80 Nicolás Lodeiro), Eyong Enoh, Theo Janssen, Miralem Sulejmani ('72 Jody Lukoki), Siem de Jong, Derk Boerrigter ('77 Lorenzo Ebecilio)

Opstelling Dinamo Zagreb

Kelava, Vrsaljko, Vida, Simunic, Ibáñez, Leko, Calello ('46 Tomecak), Kovacic, Badelj, Rukavina ('56 Beciraj), Sammir ('72 Situm)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Dinamo ZagrebAjaxf-side.nl: Fotoverslag Ajax - Dinamo Zagreb
F-side.nl: Ajax-Dinamo Zagreb (4-0)sthcrw.nl: fotoverslag ajax zagreb

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 14 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.