21 september 2011
-
KNVB Beker
-

Ajax heeft de wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB beker met 1-3 gewonnen van Noordwijk. Bij rust was het 0-1 door Siem de Jong. Na rust scoorden Dmitry Bulykin en debutant Lesley de Sa.

Donderdagavond loting derde ronde KNVB beker

Ajax heeft zich door de zege in Noordwijk geplaatst voor de derde ronde van de KNVB beker. De loting daarvan vindt donderdagavond plaats. Veronica zendt vanaf 22.10 uur samenvattingen van de bekerduels uit en aansluitend de bekerloting.

De Sa scoort bij debuut in eerste elftal Ajax

Lesley de Sa mag zijn naam bijschrijven bij de lijst debutanten van Ajax die allen in hun debuutwedstrijd wisten te scoren voor Ajax. De aanvaller van de A1 mocht al in de eerste helft invallen toen Ozbiliz met een enkelblessure naar de kant moest. In de tweede helft kon hij een voorzet van Jan Vertonghen binnenwerken en daarmee zijn debuut opluisteren met een doelpunt.

De Boer: we waren te gehaast

Voor de camera van Eredivisie Live liet Frank de Boer weten een niet heel bevredigend gevoel over te hebben gehouden aan het duel tegen Noordwijk. "Van Noordwijk kregen we de ruimte om goed te voetballen. Maar we waren vooral in de eerste helft te gehaast om snel een doelpunt te maken. Dat was helemaal niet nodig, want er was altijd ruimte aan de andere kant. Als we geduldiger waren geweest had het bij rust al 0-3 gestaan. In de rust heb ik dat benadrukt en daarna was het snel gedaan met de wedstrijd. In tweede helft gingen we meer op zoek naar de 100% mogelijkheid om de kans te creëren, wachten totdat je echt tegen een een-tegen-een situatie komt te staan.' Al met al telt natuurlijk vooral de kwalificatie voor de volgende ronde. 'Ik had liever een grote uitslag, maar uiteindelijk telt het resultaat.'

'Het is leuk voor De Sa dat hij scoort bij zijn debuut. Hij begon wat onwennig. Dat is begrijpelijk bij een debuut van een A-junior. Mooi dat hij het in de tweede helft heeft opgepikt en dan ook nog afsluit met een doelpunt' aldus de Ajax coach.

Cillessen baalt van tegendoelpunt bij debuut

Doelman Cillessen maakte tegen Noordwijk zijn officiële debuut voor Ajax. De keeper baalde vooral van de tegengoal, zo liet hij weten voor de camera van Eredivisie Live. 'Het is altijd fijn om je debuut te maken. Maar dit geeft een heel dubbel gevoel. Ik denk dat we niet goed gespeeld hebben en dan krijgen we nog zo'n hele lullige tegengoal. Ik kreeg slechts twee keer iets te doen en dan gaat er een in. Voor mijn gevoel kon ik er niets aan doen.'

Kaarten: -

Jasper Cillessen, André Ooijer, Toby Alderweireld ('65 Ricardo van Rhijn), Jan Vertonghen, Daley Blind, Thulani Serero, Siem de Jong ('78 Christian Eriksen), Nicolás Lodeiro, Jody Lukoki, Dmitry Bulykin, Aras Özbiliz ('31 Lesley De Sa)

Opstelling Noordwijk

Amezrine, Van Vliet, De Ridder, Akerboom, Bartlema, Goncalves, Hoogkamer, Mertens, Blonk, Leonard, Faouzi

svajax.nl: Fotoverslag VV Noordwijk - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.