14 september 2011
-
Champions League
-

Ajax heeft de groepsfase van de Champions League geopend met een 0-0 gelijkspel tegen Olympique Lyon.

Ajax begon verzorgd en zette de Fransen onder druk. Heel veel goede kansen leverde dat niet op. Lyon had met counters voor het doel meer gevaar. De beste kans in de eerste helft was een kopbal voor Sulejmani.

De tweede helft begon moeilijk, maar Ajax kon zich in het verloop goed herstellen. Ajax kon de druk op de Fransen weer opvoeren en creëerde opeens kans op kans. Het was de Franse doelman die een voorsprong van Ajax voorkwam. In de slotfase waren het de Fransen weer die hadden kunnen scoren, maar Gomis en Baston hadden het vizier niet op scherp staan. Daardoor zou het uiteindelijk bij de 0-0 beginstand blijven.

Eerste sfeerfoto's Ajax - Olympique Lyon

Via twitter verschijnen tijdens de wedstrijd al de eerste sfeerfoto's. Klik op de foto's om te vergroten:

We zijn mooi optijd bij de Arena en we gaan zo naar vak 422! ... on Twitpic Supportershome Ajax #ajalyo on Twitpic Countdown to kick-off: 85 minutes #ajalyo #ajax #championsleague on Twitpic Spanning stijgt #ajalyo   on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic We zijn er klaar voor :) #ajalyo #CL on Twitpic UEFA-controlestress bij Ajax. Tien minuten voor de aftrap sli... on Twitpic Vinden jullie ajakkescieden wel leuk. Sfeerfoto vd UFO. #weco... on Twitpic

CL-poule Ajax: Real Madrid wint in Zagreb

In de andere wedstrijd in de poule heeft Real Madrid uit bij Dinamo Zagreb met 0-1 gewonnen. Di Maria zorgde in de 53ste minuut voor de enige treffer. Marcelo kreeg een kwartier voor tijd rood (2x geel).

Bulykin maakt debuut voor Ajax

Dmitry Bulykin heeft in het duel tegen Olympique Lyon zijn debuut gemaakt voor Ajax. Afgelopen zondag bleef het bij warmlopen. Dit keer mocht hij in de 81ste minuut invallen. De spits kreeg echter geen kans meer om er een droomdebuut van te maken.

De Boer: dit was een les voor technische staf en spelers

Frank de Boer liet voor de camera van de NOS weten wel vrede hebben met het gelijkspel tegen Olympique Lyon. "Ik denk dat we 2 punten hebben verloren, maar achteraf ben ik niet ontevreden met een punt. Door knullige fouten van ons geven we kansen weg. Zij kwamen er snel uit en kregen daardoor twee, drie goede mogelijkheden. Dit was een fantastische les voor ons als technische staf en voor de spelers."

[video] Boerrigter: "Dit is wat anders dan RKC"

[video] Vertonghen: "Moeten we daar maar winnen"

Olympique Lyonnais: Gomis

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Nicolai Boilesen, Siem de Jong, Theo Janssen ('70 Vurnon Anita), Christian Eriksen, Miralem Sulejmani ('85 Lorenzo Ebecilio), Kolbeinn Sigþórsson ('82 Dmitry Bulykin), Derk Boerrigter

Opstelling Olympique Lyonnais

Lloris, Réveillère, Koné, Lovren, Cissokho, Grenier, Gonalons ('89 Fofona), Källström, Briand, Gomis ('85 Belfodil), Bastos

svajax.nl: Fotoverslag Ajax - Olympique LyonAjaxf-side.nl: Fotoverslag Ajax - Olympique Lyonnais

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 13 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 0-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.65. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.