Ajax begint met 1-4 zege bij De Graafschap

7 augustus 2011
-
-

Ajax kende een vrij makkelijke openingswedstrijd van de competitie. De ploeg won met 1-4 uit bij De Graafschap na een 1-2 ruststand.

Ajax kwam verrassend op achterstand toen Van de Pavert de 1-0 vrij mocht binnenkoppen. Vervolgens werd de ploeg wakker en kwam het snel op voorsprong. Eerst was het Mickey Sulejmani die van dichtbij raak schoot. Vervolgens rondde Derk Boerrigter een aanval van Ajax doeltreffend af. Siem de Jong had de wedstrijd al kunnen beslissen, maa hij miste een strafschop.

Na rust had Ajax geen enkel probleem meer met De Graafschap. Ajax liep uit naar 1-4 en verzuimde de tegenstander op nog een grotere achterstand te zetten. Sulejmani maakte zijn tweede van de wedstrijd. Vlak daarna zorgde Theo Janssen voor de 1-4 uit een vrije trap.

Ajax koploper van de eredivisie

Ajax begint het seizoen waar het ook vorig seizoen is geëindigd. De ploeg is na de 1-4 zege bij De Graafschap koploper in de eredivisie. AZ volgt op de tweede plaats na de 3-1 zege op PSV.

De Boer niet echt tevreden: een 7-minnetje vandaag

Frank de Boer was na afloop niet echt tevreden met de prestatie van Ajax. 'Het was een 7-minnetje vandaag' aldus de Ajax coach tegenover NOS Langs de Lijn. 'Ik heb in de rust wel even tegen de bank gebonkt. Je komt onnodig achter terwijl je weet dat zij het van standaardsituaties moeten hebben. Dan mag iemand niet zo vrij inkoppen. Het andere is dat je zeker drie goals meer moet maken. We waren heer en meester. Dan moeten ze beseffen dat ze het wel af moeten maken. Dan staat het in de rust maar 1-2 en kunnen zij nog terugkomen. Bij 1-3 is het wel gebeurd. Maar het is in ieder geval belangrijk dat je de kansen creëert.'

De Graafschap: Meijer

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Daley Blind, Nicolai Boilesen ('76 André Ooijer), Siem de Jong ('46 Vurnon Anita), Theo Janssen, Christian Eriksen, Miralem Sulejmani, Kolbeinn Sigþórsson ('69 Thulani Serero), Derk Boerrigter

Opstelling De Graafschap

Terol, Evers, Van de Pavert, Wormgoor, Frankel, Rose, Meijer, Breinburg ('80 Hairemans), Overgoor ('63 Kujala), Poepon, El Hassnaoui ('70 Johnson)

sthcrw.nl: Fotoverslag De Graafschap - Ajaxsvajax.nl: Fotoverslag: De Graafschap - Ajax
F-side.nl: Foto's De Graafschap-AJAXAjax Foto Side: Graafschap - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 12 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.