Ajax blijft in de race: 1-2 zege in Heerenveen

1 mei 2011
-
-

Ajax blijft in de race na een zwaarbevochten 1-2 zege op Heerenveen. Daardoor valt de beslissing in de competitie over twee weken.

Heerenveen wilde niet meewerken aan een feestje voor Ajax. De ploeg streed voor de zege en kwam ook op 1-0. Vermeer werd verrast door een afstandschot van Vayrynen. Vanaf de aftrap werd het direct 1-1 door Sulejmani, die Stuhr-Ellegard klopte.

Direct na rust tikte Eriksen vanaf de aftrap de bal binnen. Aan beide kanten waren er vervolgens levensgrote kansen. Heerenveen was het meest dichtbij met een bal op de paal. Het zou echter bij een zwaarbevochten 1-2 blijven.

Ranglijst: Ajax op een punt van FC Twente

Na de voorlaatste speeldag staat Ajax tweede op de ranglijst met een punt achterstand op FC Twente. Bij een zege in de Arena over twee weken is Ajax landskampioen. Bij een gelijkspel of nederlaag is Ajax afhankelijk van de uitslag bij FC Groningen - PSV. PSV staat op twee punten van Ajax en kan de ploeg dan de tweede plaats nog afnemen.

De Boer: knotsgekke wedstrijd, had ook 6-6 kunnen zijn

Frank de Boer was na afloop voor de camera van Eredivisie Live opgelucht over de zege van Ajax. "Het was een knotsgekke wedstrijd. Het publiek was de grote winnaar. Het had zo maar 6-6 kunnen zijn. Zij hadden in de beginfase de beste kansen, waren iets agressiever. Wij waren in de tweede helft wat beter. Over de hele wedstrijd kregen zij teveel kopkansen."

SC Heerenveen: Haglund

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Nicolai Boilesen, Demy de Zeeuw ('70 Eyong Enoh), Christian Eriksen, Vurnon Anita, Miralem Sulejmani, Siem de Jong, Lorenzo Ebecilio

Opstelling SC Heerenveen

Stuhr-Ellegaard, Janmaat, Gouweleeuw, Kruiswijk, Breuer, Väyrynen, Elm, Haglund ('67 Svec), Narsingh, Dost, Beerens

svajax.nl: Fotoverslag SC Heerenveen - AjaxAjax Foto Side: Fotoverslag Heerenveen - AJAX
F-side.nl: sc Heerenveen-Ajax (1-2)sthcrw.nl: Fotoverslag Heerenveen - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 48 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.