Ajax wint makkelijk met 2-0 van Anderlecht

24 februari 2011
-
Europa League
-

Ajax heeft eenvoudig de achtste finales van de Europa League weten te bereiken. Na een 0-3 in Brussel werd het 2-0 in Amsterdam. Miralem Sulejmani zorgde in de eerste helft voor beide treffers.

Ajax zorgde er al snel voor dat Anderlecht alle hoop op een stuntje kon vergeten. Na elf minuten zorgde Sulejmani voor de 1-0. De Jong gaf de bal diep op Sulejmani, die de bal vervolgens kon binnenschuiven. Vlak daarna was het opnieuw raak. Sulejmani kon zijn tegenstander op snelheid aftroeven en de Anderlecht doelman voor de tweede keer passeren.

Ajax speelde toen al met Lindgren voor de lichtgeblesseerde Enoh. In de rust haalde Frank de Boer uit voorzorg ook Stekelenburg uit zijn elftal. Verhoeven kreeg daardoor in de tweede helft de kans. Dat veranderde weinig aan het spel. Ajax bleef combinerend zoeken naar de openingen. Pas in het laatste deel van de wedstrijd schroefde Ajax het tempo terug en speelde het in alle rust de wedstrijd uit. Van de tegenstander had Ajax allang al niets meer te vrezen.

Enkele sfeerfoto's van Ajax-Anderlecht

Via twitter verschenen de eerste sfeerfoto's van Ajax-Anderlecht. Klik op de foto's om te vergroten:

Share photos on twitter with Twitpic We zijn er weer.... Dacht dat vlaggetje alleen bij #CL was; t... on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Ons uitzicht voor de wedstrijd #ajaand<br />
 on Twitpic Wij zijn er klaar voor! #ajaand on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic En Kees is er ook klaar voor! #ajaand on Twitpic We zijn binnen! #ajaand #fb on Twitpic Drukte voor Zuid J.. #ajaand on Twitpic Binnen! #ajaand #vak428 #Ajax  on Twitpic Daar staat iets van &quot;Dronten groet Ajax&quot;, nou Biddi... on Twitpic Beide teams in de warming-up #ajaand on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Let&#039;s go joden...Let&#039;s go ! #ajaand  on Twitpic Er speelt een Suarez mee vanavond dus op zich mag dit doek no... on Twitpic

Coach Anderlecht: Ajax is veel te goed voor ons

Op Telegraaf.nl was de coach van Anderlecht vol lof voor Ajax, dat in zijn ogen van een ander niveau is dan zijn ploeg. "We hebben verloren van een ploeg die collectief en individueel veel meer kwaliteit heeft. Mijn spelers moeten tegen Ajax stuk voor stuk 150 procent zijn. Alleen dan kunnen we wedijveren met zo'n sterke ploeg. Zij straffen onze fouten meteen af. Wij krijgen ook kansen maar komen niet tot scoren. Daarom is de stand na twee duels 5-0 voor Ajax. Voor mij komt dat niet als een verrassing. We hebben dit seizoen best aardig gespeeld in Europa. Maar Ajax is geen tegenstander van ons kaliber."

De Boer: dit geeft een heel lekker gevoel

Op Telegraaf.nl reageerde Frank de Boer verheugd op de goede prestatie van zijn elftal. "Ik moet mijn ploeg een groot compliment maken. „Mickey” Sulejmani maakt in zeventien minuten twee fantastische doelpunten en we zijn daarna helemaal niet meer in de problemen gekomen. We zijn druk blijven zetten en hebben heel weinig kansen weg gegeven. Deze wedstrijd verliep precies zoals we wilden. Dat geeft een heel lekker gevoel. Ik ben echt heel tevreden."

Anderlecht: Kanu

Maarten Stekelenburg ('46 Jeroen Verhoeven), Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Daley Blind, Siem de Jong, Christian Eriksen, Eyong Enoh ('16 Rasmus Lindgren), Miralem Sulejmani, Mounir El Hamdaoui, Lorenzo Ebecilio ('71 Demy de Zeeuw)

Opstelling Anderlecht

Proto, Wasilewski ('72 De Sutter), Mazuch, Juhasz, Lecjaks, Gillet, Biglia, Kouyate, Kanu ('77 Marecek), Suarez, Lukaku

Ajaxf-side.nl: Supportersfotoverslag Ajax-Anderlechtsvajax.nl: Fotoverslag Ajax - Anderlecht
sthcrw.nl: Fotoverslag Ajax - Anderlecht

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  6 2-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.35. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.