23 december 2010
-
KNVB Beker
-

Ajax begon de wedstrijd met een duidelijk overwicht. AZ speelde angstig en had weinig in te brengen tegen de frisse Amsterdamse ploeg. Pas vlak voor rust werd het overduidelijke spelbeeld omgezet in een doelpunt. Sulejmani zorgde met een beauty voor de 1-0 ruststand. De Serviër lobde de bal van ruim buiten de zestien over de keeper van AZ.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld en bleef Ajax verreweg de bovenliggende partij. Door het uitblijven van de 2-0 bleef het echter steeds een klein beetje spannend. Bijna halverwege de tweede helft kreeg AZ-speler Wernbloom de rode kaart. Een terechte beslissing van scheidsrechter Janssen, na een charge van achteren op Ebecilio.

Romero zonder rugnummer

AZ-keeper Romero moest de wedstrijd beginnen in een shirt zonder rugnummer. Oorzaak was dat scheidsrechter Janssen alledrie de shirts die de Argentijn mee had genomen naar de Arena afkeurde. Vervolgens werd op het laatste moment een groot blauw shirt aangeschaft in een sportzaak.

Loting kwartfinales op Veronica

Ajax plaatste zich vanavond via AZ voor de laatste acht van de KNVB Beker. Veronica zendt live de loting uit voor de kwartfinales, die op 25, 26 en 27 januari gespeeld worden. Om 22.30 uur begint het programma op Veronica met alle samenvattingen. Aansluitend wordt de loting uitgezonden.

Sulejmani: als je het niet probeert, scoor je ook niet

Ajacied Sulejmani reageerde voor de camera Cruyfiaans op zijn doelpunt: "als je het niet probeert, scoor je ook niet", aldus de Serviër.

Derde zege op rij Frank de Boer

Ajax heeft ook de derde wedstrijd onder leiding van interim-trainer Frank de Boer gewonnen. Sinds Jol op 6 december het bijltje erbij neergooide, speelden de Amsterdammers drie wedstrijden in drie verschillende competities. Allereerst werd AC Milaan verslagen in de Champions League, vervolgens won Ajax van Vitesse in de Eredivisie en vanavond moest AZ er in de KNVB beker aan geloven. Onder Jol ging Ajax op 14 november nog met 2-0 ten onder tegen AZ.

Ajax Foto Side: Ajax - AZsthcrw.nl: Fotoverslag Ajax - Az KNVB Beker

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.