Ajax domineert en wint met 0-2 in Milaan

8 december 2010
-
Champions League
-

Voor het eerst onder leiding van Frank de Boer liet Ajax op de mat een wereld van verschil zien met de voorbije weken. Ajax domineerde in Milaan en won verdiend met 0-2.

Frank de Boer begon verrassend met Siem de Jong als balvaste spits centraal voorin en Christian Eriksen daarachter. Mounir El Hamdaoui verhuisde daardoor naar de bank. Ajax speelde eigenlijk vanaf het begin heel behoorlijk. De ploeg speelde direct naar voren en ging op zoek naar mogelijkheden.

Naarmate het duel vorderde kreeg de ploeg steeds meer zelfvertrouwen en werd het steeds gevaarlijker. Dat resulteerde in de tweede helft eerst in een doelpunt van De Zeeuw die van afstand binnenschoot. Vervolgens was het negen minuten later Alderweireld die met een mooi schot de 0-2 verzorgde. Milan kon daar weinig tegenover zetten.

Sfeerfoto's van Ajax fans in Milaan

Het uitzicht op Brussel Airport. Niet helemaal het begin van ... on Twitpic Ciao! Tijd om te vliegen. Tot morgen en anders tot een WIFI-p... on Twitpic Half 9 gaan we opstijgen, we wachten af. Onderweg naar milaan... on Twitpic We zijn trendsetters voor in de rij. Op weg naar ajax. #milaj... on Twitpic #milaja on Twitpic Op weg naar San Siro. Nog geen mede supporters gevonden #milaja on Twitpic onder politie escort naar stadion. Drukte rondom san siro,maa... on Twitpic Frank de Boer, enkele minuten voor zijn debuut als hoofdcoach... on Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Scheidsrechter trekt penalty Ajax in

Een opmerkelijke gebeurtenis aan het begin van de tweede helft. Miralem Sulejmani werd diep gestuurd en dook over de keeper heen en ging naar de grond. De scheidsrechter aarzelde geen moment en wees naar de penaltystip. Daarbij gaf hij de keeper geel. De vijfde man achter de achterlijn wist de scheidsrechter er echter van te overtuigen dat het een schwalbe is, waarna hij de gegeven penalty weer introk.

Eindstand in groep G: Ajax derde

Eindstand groep G:
1. Real Madrid * 6-16 (15- 2)
2. AC Milan * 6- 8 ( 7- 7)
3. AJAX + 6- 7 ( 6-10)
4. AJ Auxerre 6- 3 ( 3-12)

[video] De Boer: "Ik wist dat ze het konden"

[video] De Zeeuw: "We durfden te voetballen"

Ajax: Miralem Sulejmani

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Urby Emanuelson, Demy de Zeeuw ('82 Rasmus Lindgren), Christian Eriksen, Eyong Enoh, Luis Suarez ('92 Teemu Tainio), Siem de Jong ('84 Mounir El Hamdaoui), Miralem Sulejmani

Opstelling AC Milan

Amelia, Bonera, Thiago Silva, Yepes, Antonini, Flamini ('26 Boateng), Pirlo, Seedorf, Ambrosini ('63 Ibrahimovic), Robinho ('76 Merkel), Ronaldinho

sthcrw.nl: Fotoverslag Ac Milan - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 1-2 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.31. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.