Ajax thuis onderuit tegen ADO: 0-1

7 november 2010
-
-

Ajax heeft zich niet kunnen herstellen van de nederlaag uit bij Auxerre. Zondagmiddag werd thuis met 0-1 verloren van het in vorm zijnde ADO Den Haag. Vlak voor rust viel de enige treffer van Verhoek.

In een hele matige wedstrijd had Ajax het meeste balbezit. Dat kon de ploeg veel te weinig omzetten in gevaar voor de goal van ADO den Haag. In de 44ste minuut kwam ADO op voorsprong. Verhoek krulde de bal in de kruising op rand van buitenspel. In blessuretijd leek De Jong aanspraak te maken op een penalty, die kreeg Ajax echter niet van scheidsrechter Nijhuis.

In de tweede helft moest Ajax op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg kreeg daarvoor enkele kansen, maar ook tegenstander ADO had via de counter zijn mogelijkheden. De goal viel echter niet, waardoor Ajax de punten aan ADO moest laten.

Sfeerfoto's Ajax- ADO: Voetbal is oorlog

Via twitter verschijnen inmiddels de eerste sfeerfoto's van Ajax - ADO Den Haag. Klik op de foto's om te vergroten:

Wat kan deze man? Nu alweer onderweg terug naar A'dam...... on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Alle ajax spelers zijn al op het veld, van Ado'ers nog n... on Twitpic Nog even de warming-up en dan eindelijk beginnen #ajaado  on Twitpic De beide teams warmen zich op! #ajaado on Twitpic Prachtig doek Rinus Michels ' voetbal is oorlog' #a... on Twitpic Tifo actie vak410 "voetbal is oorlog" #ajaado @ arena on Twitpic Nou dat wordt vast een hete middag #ajaado on Twitpic Voetbal is oorlog #Joduh#ajaado on Twitpic Het sfeervak heeft weer druk lopen knutselen... #ajaado on Twitpic Ajax - ADO #ajaado on Twitpic

Ranglijst: achterstand op koploper FC Twente loopt op naar vier punten

De achterstand van Ajax op koploper FC Twente is door de nederlaag opgelopen naar vier punten. FC Twente won zijn wedstrijd zaterdagavond tegen Excelsior wel.

Opnieuw puntenverlies na Champions League wedstrijd

Ook dit keer weer viel het puntenverlies in het weekend na een Champions League week. Op een gelijkspel vielen alle verloren punten van Ajax dit seizoen in weekends na Champions League duels van Ajax.

[video] Voorlopige kroon op werk v.d. Brom

[video] Urby: "Het loopt even niet"

[video] Suarez: "Slechtste wedstrijd ooit met Ajax"

[video] Jol: "Verlies aan onszelf te wijten"

ADO Den Haag: Coutinho

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel ('17 Oleguer), André Ooijer, Jan Vertonghen, Vurnon Anita ('46 Miralem Sulejmani), Demy de Zeeuw ('66 Christian Eriksen), Siem de Jong, Rasmus Lindgren, Luis Suarez, Mounir El Hamdaoui, Urby Emanuelson

Opstelling ADO Den Haag

Coutinho, Leeuwin, Derijck, Kum, Pique, Radosavljevic, Van den Bergh ('80 Boelykin), Toornstra, Verhoek ('75 Antonia), Immers, Kubik

15  3 3-1 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.74. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.