Ajax laat zich verrassen door Auxerre: 2-1 nederlaag

3 november 2010
-
Champions League
-

Ajax is er niet in geslaagd de zo gewenste zege in Auxerre te behalen. In Frankrijk werd met 2-1 verloren, gelijk aan de zege tegen de Fransen in Amsterdam. Alderweireld maakte het enige doelpunt voor Ajax.

Ajax begon aardig aan de wedstrijd. In de negende minuut kwam de ploeg echter op achterstand door een toevallig tot stand gekomen doelpunt. Sammaritano schoot de bal via Vertonghens hak achter Stekelenburg. Ajax had het daarna moeilijk. Het duurde geruime tijd voordat Ajax de wedstrijd weer onder controle kreeg.

In de tweede helft was Ajax met De Jong voor Enoh veel sterker. Ajax kreeg de controle over de wedstrijd en de beste kansen. Suarez trof ook dit duel weer de lat. Het was Toby Alderweireld die 20 minuten voor tijd voor de gelijkmaker zorgde.

Daarna ontstond er een open duel waarbij beide ploegen voor de zege gingen. Het was uiteindelijk Auxerre dat aan het langste eind trok. Langil schoot zes minuten voor tijd raak na onoplettendheid achterin. Ajax probeerde het daarna nog wel, maar het was te laat om nog iets te forceren.

Milan speelt met 2-2 gelijk tegen Real Madrid

In de andere wedstrijd in de poule heeft AC Milan thuis met 2-2 gelijkgespeeld tegen Real Madrid. De gelijkmaker van Real Madrid viel pas na vier minuten in blessuretijd. Dat was een meevaller voor Ajax, omdat de ploeg daardoor AC Milan nog binnen bereik heeft.

Stand groep G:
1. Real Madrid 4-10 ( 7- 2)
2. AC Milan 4- 5 ( 5- 5)
3. AJAX 4- 4 ( 4- 6)
4. AJ Auxerre 4- 3 ( 3- 6)

[video] Stekelenburg: "Niet groots vandaag"

Alderweireld tekent voor 100ste CL-doelpunt Ajax

Toby Alderweireld heeft woensdagavond het honderdste doelpunt van Ajax in het hoofdtoernooi van de Champions League gemaakt. In 1994 maakte Ronald de Boer de eerste treffer voor Ajax in de Champions League.

Ajax: Jan Vertonghen

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vurnon Anita ('58 Miralem Sulejmani), Eyong Enoh ('46 Siem de Jong), Demy de Zeeuw ('83 Christian Eriksen), Rasmus Lindgren, Luis Suarez, Mounir El Hamdaoui, Urby Emanuelson

Opstelling Auxerre

Sorin, Hengbart, A.Coulibaly, Grichting, Dudka, Contout ('80 Chafni), Pedretti, Ndinga, Birsa, Sammaritano ('86 Berthod), Quercia ('63 Langil)

Ajax Foto Side: Auxerre - Ajaxsthcrw.nl: Foto's Auxerre - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.