Ajax met tien man naar 2-2

24 oktober 2010
-
-

Opnieuw levert een wedstrijd die om 12.30 uur begon Ajax puntverlies op. Dit keer werd het in Rotterdam 2-2 tegen Excelsior. Ajax kwam na een rode kaart van Anita nog terug van een 2-0 achterstand naar 2-2 via doelpunten van El Hamdaoui en Vertonghen.

Ajax speelde geen grootse wedstrijd, maar kende ook nog niet al teveel problemen met Excelsior. Plots kreeg Anita een rode kaart bij een sliding. Tot woede van Jol en Blind, die Wegereef duidelijk maakten dat het nog niet eens geel was. Vervolgens was het verdediger Bovenberg die de 1-0 mocht binnenwerken. Nog voor rust werd het drama compleet toen Emanuelson de bal verzuimde uit te trappen en Wattamaleo kon scoren.

Direct na rust bracht El Hamdaoui de spanning terug. Hij scoorde de 2-1, waardoor Ajax nog voldoende tijd had om meer te doen. Het duurde echter tot twee minuten voor tijd alvorens Vertonghen de gelijkmaker kon binnenkoppen. Toen was Stekelenburg al het veld af. Bij een counter kreeg hij een tik op zijn knie van Fernandez. Verhoeven was zijn vervanger. Het was diezelfde Verhoeven die in blessuretijd tot drie keer toe fantastisch redde op kansen van Excelsior.

Eerste twitterfoto's Excelsior - Ajax

Inmiddels verschijnen via twitter de eerste foto's van Excelsior-Ajax. Klik op de foto's om te vergroten:

Na 3 weken zonder voetbal zijn we er weer! #excaja on Twitpic Van de warming up genieten deze heren uit Amsterdam, zo worde... on Twitpic Uitvakkie lekker vol! #excAJA on Twitpic We zijn begonnen! #excaja on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Hebben ze nieuwe bedrijfskleding bij de #pizzahut? #excaja #d... on Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Onterecht rood Anita, Stekelenburg valt geblesseerd uit

Ajax moest het al in de eerste helft met tien man doen. Anita kreeg volledig onterecht een rode kaart voor een sliding.

In het laatste deel van de tweede helft moest Ajax het vervolgens ook nog doen zonder doelman Stekelenburg. Fernandez raakte hem op zijn knie, waarna hij niet meer verder kon. Verhoeven was zijn vervanger en had in de slotfase enkele schitterende reddingen.

[video] Anita snapt niets van rode kaart

[video] Fernandez spreekt van "zuur puntje"

[video] Jol: "Na 2-0 een dodelijk scenario"

Ranglijst: Ajax zakt naar derde plaats

De concurrentie heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Ajax. Zowel FC Twente als PSV wonnen hun wedstrijd. De achterstand op PSV bedraagt nu drie punten, op FC Twente een punt.

Uitslag: 2-2 (2-0)

1-0 Bovenberg ('37)
2-0 Wattamaleo ('42)
2-1 Mounir El Hamdaoui ('46)
2-2 Jan Vertonghen ('89)