19 oktober 2010
-
Champions League
-

Ajax heeft in de Champions League de eerste wedstrijd weten te winnen. Thuis werd Auxerre met 2-1 verslagen. Bij rust stond Ajax met 2-0 voor door doelpunten van De Zeeuw en Suarez. Na een rode kaart voor Ooijer en direct daarop een doelpunt voor de Fransen werd het alsnog spannend.

Ajax begon goed aan de wedstrijd en zocht veelvuldig de aanval. De ploeg maakte het Auxerre daarmee heel lastig. In de zevende minuut kwam Ajax op voorsprong. Nadat de vrijgespeelde Lindgren miste kon De Zeeuw via de rebound ongenadig hard uithalen voor de 1-0. Vlak voor rust leverde een val over meerdere schijven de 2-0 op via Suarez, een verdiende voorsprong.

Ajax ging in de tweede helft gewoon door waar het in de eerste helft mee was geëindigd. Een doorbraak van Oliech leek de wedstrijd echter doen kantelen. Ooijer tikte de doorgebroken speler licht aan. Dat koste hem een vrije trap en een rode kaart. De rode kaart bleek uiteindelijk voor niets omdat Birsa de vrije trap in het doel krulde. Daardoor geloofden de Fransen weer in een goed resultaat. Oliech kreeg vervolgens ook rood nadat hij een bal met zijn hand in de goal tikte, hetgeen hem de tweede gele kaart opleverde. De Fransen kregen in de slotfase zelfs nogmaals rood, dit keer voor een speler op de bank.

Ajax kon de belangrijke drie punten in eigen huis houden en blijft daarmee zicht houden op de volgende ronde van de Champions League.

De eerste sfeerfoto's vanuit de Arena van Ajax - Auxerre

Via Twitter verschijnen inmiddels de eerste sfeerfoto's van Ajax - Auxerre. Klik op de foto's om te vergroten:

Aanbeland in het supportershome! Tis nog rustig. #ajaaux on Twitpic Iets met indrinken. #AJAaux on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic  Op teevee is het ook vast heel leuk #ajaaux  on Twitpic We zijn aanwezig! Kaartje gelukkig bij me #ajaaux on Twitpic Hier moet het vanavond gebeuren. #ajaaux  on Twitpic Aangekomen in de ArenA! #AJAaux on Twitpic Aangekomen in de ArenA! #AJAaux on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic In de regen, de rij voor Zuid J. #ajaaux on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic En we zijn binnen.. COME ON! #ajaaux  on Twitpic #ajaaux on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic We zijn er bijna. #AjaAux  on Twitpic #ajaaux on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Warming up druk bezig, hopen dat André der zin in heeft! #aj... on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic  #loopt #eenst #doort #ajaaux on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Vlaggetjes #ajaaux  on Twitpic Vlaggendragers komen het veld op! #AJAaux on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Warming-up Ajax. #ajaaux on Twitpic Respect voor Auxerre! Klappen voor Ajax #ajaaux on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic t was een mooie avond. 1ste helft een prima Ajax, de 2de span... on Twitpic

Gebruik je twitter? Volg dan @ajaxnetwerk

Tweets Ajax - Auxerre

Gebruik je twitter, volg @ajaxnetwerk.

Real verslaat AC Milan, Ajax op doelsaldo derde achter Milan

In de andere wedstrijd in de poule van Ajax heeft Real Madrid met 2-0 gewonnen van AC Milan. Ajax staat nu slechts op doelsaldo nog derde.

Auxerre: Oliech ('85)

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, André Ooijer, Jan Vertonghen, Urby Emanuelson, Eyong Enoh, Demy de Zeeuw, Rasmus Lindgren, Luis Suarez, Mounir El Hamdaoui, Miralem Sulejmani ('60 Oleguer)

Opstelling Auxerre

Sorin, Hengbart, A.Coulibaly, Grichting, Dudka, Birsa, Pedretti, Chafni ('65 Quercia), Ndinga, Contout ('79 Bourgeois), Oliech

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - AuxerreAjax Foto Side: Ajax - Auxerre
Ajaxf-side.nl: Supportersfotoverslag Ajax-Auxerresthcrw.nl: Fotoverslag: Ajax - Auxerre

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.