4 augustus 2010
-
Champions League
-

Ajax heeft zich ten koste van PAOK Saloniki weten te plaatsen voor de play-offs van de Champions League. Na de 1-1 in Amsterdam werd het 3-3 in Griekenland. Dat was op basis van de uitgescoorde doelpunten voldoende om door te gaan.

Ajax begon goed aan de wedstrijd. De ploeg had het meeste balbezit en kreeg direct een paar mogelijkheden. Na tien minuten ging het echter mis. Eerst zorgde een slechte terugspeelbal van Van der Wiel bijna voor een achterstand. Stekelenburg kon echter in twee instanties de bal net voordat hij geheel over de achterlijn was stoppen. Een paar minuten later was het wel raak. Vieirinha kopte raak in de verre hoek uit een vrije trap. Niet veel later voorkwam Stekelenburg de 2-0 van diezelfde Vieirinha. Ajax had het daarna moeilijk om weer controle te krijgen en nieuwe kansen af te dwingen.

Dat gebeurde pas in de tweede helft. Eerst was het Suarez die de 1-1 uit de draai binnenschoot. Nog geen twee minuten later stelde hij Siem de Jong in staat de 1-2 binnen te tikken. Het was nog niet op met de pret. Een paar minuten later was het Lindgren die met een afstandschot profiteerde van een wel heel zwak optreden van de Griekse keeper.

Met de 1-3 leek er geen vuiltje aan de lucht. Toch kwam PAOK via Salpingidis weer op 2-3. Spannend werd het toen Anita een penalty weggaf door zijn tegenstander vast te houden. Stekelenburg stopte de penalty echter. Daardoor bleef PAOK op veilige afstand. De goal van Ivic ver in blessuretijd, nadat Stekelenburg de pal niet klem kon pakken, was daardoor te laat om Ajax alsnog pijn te doen.

Enkele sfeerfoto's vanuit Griekenland

Via Twitter verschijnen inmiddels enkele sfeerfoto's. Klik op de foto's om te vergroten:

Daar zijn de spelers! #paoaja Partijtje, niets te zeggen over basis. Zal veel aan Lindgren liggen. Ondertussen nog steeds 34 graden... #paoaja Good athmosphere here! #Paok - #Ajax on Twitpic Waiting for the teams #Paok - #Ajax on Twitpic Finally, in Toumbas hell #Paok - #Ajax on Twitpic Ajax door,nee nog niet hoor on Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Ajax Pool ranglijst na drie wedstrijden

Inmiddels is er na drie duels van Ajax een ranglijst van de Ajax Pool van de eerste drie wedstrijd. tangomike gaat na drie duels ruim aan de leiding. Bekijk ranglijst

Stekelenburg: penalty stoppen was kwestie van huiswerk doen

Gevraagd naar het stoppen van de penalty liet Maarten Stekelenburg weten dat hij daar nu eenmaal voor in het doel staat. "Kwestie van huiswerk doen. Ik wist dat hij de laatste penalty's door het midden of rechts schoot. Bovendien, daar sta ik voor." De keeper stopt in de eerste helft net op de lijn nog een bal die was doorgeglipt. "Die bal was niet over de lijn en om dat goed duidelijk te maken aan de grensrechter dook ik ook naar de andere kant van de bal. Ik was gek geworden als de scheidsrechter wel een goal had toegekend."

"Ik ben blij met de kwalificatie. Maar zoveel kansen weggeven, is gewoon slecht. Na rust hadden we een goede fase. In de rust hadden we tegen elkaar gezegd dat we eens moesten gaan durven voetballen. Dat er dan in tien minuten drie goals vallen, daar hoop je alleen maar op. Dan denk je dat het is beslist, maar dat is het dan toch niet. Dat mag ons niet gebeuren."

[video] Stekelenburg na de 3-3 bij PAOK

[video] Jol: "Leek wel een horrorfilm"