31 juli 2010
-
Johan Cruijff Schaal
-

Ajax is er niet in geslaagd om de eerste prijs van het seizoen, de Johan Cruijff Schaal, te winnen. Tegen landskampioen FC Twente werd in de Arena met 0-1 verloren. In de eerste helft tekende Luuk de Jong voor de enige treffer.

FC Twente was feller en zorgde voor verzorgder voetbal. De ploeg kwam al vroeg op voorsprong toen Luuk de Jong profiteerde van miscommunicatie tussen Stekelenburg en Van der Wiel. De Jong zat er tussen en schoof vervolgens beheerst binnen.Het duurde geruime tijd voordat Ajax controle kreeg over de wedstrijd. Die kreeg het in het laatste deel van de eerste helft. Toen echter viel ook het doek. Suarez had eerder al geel gekregen voor het wegtrappen van een bal. Twee minuten voor rust kreeg hij direct rood voor een grove charge.

Ajax moest met tien man verder in de tweede helft. Omdat Ajax niet echt meer kon en FC Twente niet hoefde ontspon er zich een weinig spannende wedstrijd. Martin Jol wilde het de nieuwe aanwinst El Hamdaoui niet aandoen om in een elftal met 10 man alleen voorin te laten staan. Hij liet hem op de bank.

Eerste sfeerfoto's van Ajax - FC Twente

Via Twitter verschijnen inmiddels de eerste sfeerfoto's van Ajax - FC Twente (klik op de foto's om te vergroten):

Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic En zo zit je in de ArenA bij de Johan Fruitschaal. Ajax - Twe... on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Zo, live ajax-twente aan het verslaan. Nog niet begonnen, tus... on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic AJAX ready to start on Twitpic Johan fruit schaal is about to begin.. #ajax on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Stemming zit er al in ... Fee st kan beginnen #ajatwe on Twitpic #ajatwe  on Twitpic Heel benieuwd hoe lang ik hier mag blijven zitten... #ajatwe on Twitpic zo niet, westzijde #ajatwe on Twitpic AJAX - FC TWENTE live @A'dam Arena on Twitpic Wat een kut wedstrijd@ ajax on Twitpic Ajax played a very bad match tonight on Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Ajax 47 minuten met 10 man door rode kaart Suarez

Ajax moest in het duel tegen FC Twente maar liefst 47 minuten met tien man doen. Luis Suarez liep in de 43ste minuut tegen een directe rode kaart op. Blom vond een inzet van Suarez een grove charge en stuurde de aanvaller direct weg.

Ajax maakt erehaag voor FC Twente

Na afloop liet de Ajax-selectie zich van zijn beste kant zien door de tegenstander met een erehaag te ontvangen. De ploeg bleef netjes op het veld wachten tot FC Twente zijn prijs had opgehaald.

Bouy gehuldigd als landelijk topscorer B1

Tijdens de rust van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en FC Twente werden een aantal jeugdspelers door de KNVB gehuldigd. Ouasim Bouy kreeg een schaal als prijs voor de topscorer van de Eredivisie voor B-junioren.

[video] El Hamdaoui kwam niet van de bank af

[video] Janssen: "Verdiend gewonnen"

[video] Jol: "Beter beloften kunnen opstellen"

Ajax: Vurnon Anita

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Oleguer, Vurnon Anita, Demy de Zeeuw, Siem de Jong, Eyong Enoh ('5 Rasmus Lindgren ('72 Miralem Sulejmani)), Luis Suarez, Hyun Jun Suk ('46 Urby Emanuelson), Christian Eriksen

Opstelling FC Twente

Michailov, Tiendalli, Wisgerhof, Douglas, Carney, Brama, Tioté, Janssen, Ruiz ('86 Bannink), De Jong, Bajrami ('81 Parker)

sthcrw.nl: Ajax - Twente JC Schaal

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  4 1-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.07. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.