Ajax verzuimt het af te maken: 1-1 tegen PAOK

28 juli 2010
-
Champions League
-

Ajax is er niet in geslaagd de thuiswedstrijd tegen PAOK winnend af te sluiten. Het werd uiteindelijk 1-1 in Amsterdam. Suarez tekende in de dertiende minuut via een omhaal voor de enige treffer van Ajax.

Ajax was veel beter, maar verzuimde het af te maken. Met name in de eerste helft speelde Ajax heel aardig voetbal. Suarez en Sulejmani kregen open kansen voor de keeper, maar hadden het vizier nog niet volledig op scherp. Daarmee werd verzuimd om PAOk na een goede eerste helft op grote achterstand te zetten.

In de tweede helft werd het minder. Toch was ook toen Ajax nog de betere. Het dwong alleen minder open kansen en gevaarlijke momenten af. Het doelpunt van de Grieken halverwege de tweede helft was de eerste kans voor de Grieken. Ivic kwam in het centrum van de verdediging vrij te staan en kon vervolgens binnenschieten.

Eerste sfeerfoto's Ajax - PAOK

Eerste sfeerfoto's Ajax - PAOK via Twitter (klik op de foto's om te vergroten):

It's good to be back...#Ajax #ajapao on Twitpic Voor alsnog alleen een vol uitvak.. #ajapao on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Mooi plekkie, toch? En onder het sfeervak, dus dat wordt leuk... on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Daar gaan we, klaar voor een nieuw seizoen #ajax on Twitpic In de Amsterdam ArenA bij eerste Champions League duel (hopel... on Twitpic arena vrij leeg, behalve vak vol grieken #ajax paok on Twitpic Warm up van Ajax op nog geen 10 meter! #ajaxpaok on Twitpic Ajax leeg, uitvak vol on Twitpic Ajax - Paok in een kolkende Arena (dankzij de Grieken) on Twitpic FUCK the fake ajax supporters!! on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic bij ajax-paok... vegen die grieken! on Twitpic Mooie rush van vd Wiel @ #ajax-paok on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic  Lekker los #ajapao on Twitpic 1-0 for Ajax!!! :) let's make it 3-0!! :) whoop whoop on Twitpic Jalalalal ajax amsterdam #ajapao #vak129  on Twitpic Ruststand Ajax-POAK 1-0! on Twitpic Jalalalal ajax amsterdam #ajapao #vak129  on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Hands in blessuretijd niet bestraft

Ajax liep een penalty mis in blessuretijd van de tweede helft. Een verdediger van de Grieken blokkeerde een bal met de hand waardoor de voorzet niet aankwam. De scheidsrechter zag het niet of beoordeelde het als niet opzettelijk en liet doorspelen.

Ajax moet scoren in Griekenland

Ajax zal in ieder geval moeten scoren in Griekenland om door te gaan naar de playoffs van de voorronde Champions League. Bij een 0-0 uitslag zijn de Grieken door vanwege het uitgespeelde doelpunt. Op basis van het krachtsverschil zou Ajax echter in Griekenland moeten kunnen winnen.

Ajax: Luis Suarez

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Rasmus Lindgren ('62 Demy de Zeeuw), Siem de Jong, Eyong Enoh, Luis Suarez, Miralem Sulejmani ('67 Christian Eriksen), Urby Emanuelson ('79 Jeffrey Sarpong)

Opstelling PAOK Saloniki

Chalkias ('15 Kresic), Boussaidi, Cirillo, Malezas, Sznaucner, Vieirinha, Vitolo, Ivic ('75 Fotakis), Garcia, Sorlin, Salpingidis ('92 Papazoglou)

Ajax Foto Side: Ajax - PAOKAjaxf-side.nl: Supportersfotoverslag Ajax-PAOK Saloniki
sthcrw.nl: Foto's Ajax - Paok Saloniki

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.