Ajax verslaat Willem II: 0-2

14 april 2010
-
-

Ajax heeft de druk op FC Twente verder weten op te voeren. De ploeg won de uitwedstrijd bij Willem II met 0-2. Luis Suarez opende al na vier minuten de score uit een penalty, Pantelic zorgde in de tweede helft voor de 0-2.

Ajax had weinig moeite met Willem II in Tilburg. De ploeg bewees geen moment dat het streed om degradatie te ontlopen. De ploeg kwam al snel op voorsprong. Suarez werd onderuit gehaald en nam na vier minuten zelf de penalty. Hij zette Ajax op 0-1. Ajax kreeg vervolgens diverse kansen op de 0-2 en meer, maar had het vizier niet op scherp staan. Na rust besliste Pantelic in de 59ste minuut de wedstrijd. Hij tikte een goede voorzet van Rommedahl binnen. Ajax hoefde lang niet voluit te gaan voor de belangrijke zege.

Ranglijst: Ajax jaagt FC Twente op, nog een punt

Ajax heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van FC Twente dinsdag. Door de zege op Willem II bedraagt de achterstand op de ranglijst nog slechts een punt.

PSV kwam weer niet tot winst. De ploeg speelde met 2-2 gelijk in Heerenveen. Met nog twee duels te gaan staat Ajax vijf punten voor op PSV en is de tweede plaats dus bijna een feit.

Eerste sfeerfoto's van Willem II - Ajax

Inmiddels verschijnen via Twitter de eerste sfeerfoto's van Willem II - Ajax. (Klik op de foto's om te vergroten):

Wedstrijdticket van vandaag. #wilaja on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic We zijn binnen. #wilaja on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Spelers betreden het veld.. #wilaja on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Een vakkie vol met kampioenen #wilaja on Twitpic Tussenstand #wilaja on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Spelers betreden het veld voor de tweede helft. #wilaja on Twitpic Het uitvak vandaag. @ajaxlife @ajaxnetwerk #wilAJA  on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Einde wedstrijd. 0-2. #wilaja on Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Jol komt even terug om uitvak te bedanken

Na de zege op Willem II was het feest in het uitvak, waar alvast een voorschot werd genomen op een mogelijke stunt voor de landstitel. Vanuit de kleedkamer was het feest ongetwijfeld te horen. Martin Jol kwam daarom nog eens terug om het uitvak te bedanken voor hun steun.

Suarez: verlies FC Twente gaf de motivatie

Voor de camera van Eredivisie Live liet Luis Suarez weten blij te zijn met de zege van Ajax. "Wij wisten dat we moesten winnen. We hoefden onszelf niet te motiveren voor deze wedstrijd na het verlies van Twente. Het verschil met Twente is na deze overwinning nog maar een punt. In de winterstop was het gat nog negen punten. Dus ik ben erg tevreden."

Willem II: Bruma

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Demy de Zeeuw ('78 Gabri), Siem de Jong, Eyong Enoh, Dennis Rommedahl ('71 Christian Eriksen), Marko Pantelić ('85 Kennedy Bakircioglu), Luis Suarez

Opstelling Willem II

Aerts, Bruma, Schenkel, Swinkels, v.d.Struijk, Donald ('61 Akgün), Boutahar, v.d.Heijden ('88 Pereira), Zijler, Demouge, Nijland ('85 Reniers)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Willem II - AjaxAjax Foto Side: Willem II - Ajax
sthcrw.nl: Foto's Willem 2 - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 60 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 0-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.40. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.