Ajax wint ruim in Waalwijk: 1-5

21 maart 2010
-
-

Ajax blijft het doelsaldo flink opvijzelen. Uit bij hekkensluiter RKC Waalwijk werd met 1-5 gewonnen. Na een moeizame eerste helft was Ajax in de tweede helft los.

In de eerste helft leek het niet uit te draaien op een grote score. RKC begon scherp aan de wedstrijd en Ajax had moeite de organisatie op orde te krijgen vanwege het missen van drie spelers in het centrum. RKC was de meest gevaarlijke ploeg, maar Ajax kwam via een doelpunt van Siem de Jong uit een scrimmage op voorsprong. Even later kwam RKC langszij toen een voorzet via de rug van Pantelic in de Ajax goal verdween.

Na rust kwam Ajax al snel weer op voorsprong door Suarez. Dat brak het verzet van de ploeg uit Waalwijk. Die werd verder gedecimeerd toen Berger met zijn tweede geel van het veld moest. Een eigen doelpunt, nogmaals Suarez en Rommedahl zorgden vervolgens voor de opnieuw grote zege voor Ajax.

Ranglijst: Ajax nu tweede

Ajax heeft via de zege in Waalwijk optimaal geprofiteerd van het gelijkspel gisteren bij PSV - FC Twente. Ajax is over PSV heengegaan en staat nu tweede met een punt voorsprong op de Eindhovenaren. De voorsprong van koploper FC Twente bedraagt nu nog vier punten.

Suarez scoort 29ste in 28ste wedstrijd

In de 28ste competitiewedstrijd van Ajax dit seizoen tekende de aanvoerder van Ajax voor zijn 28ste en 29ste competitiedoelpunt. Hij staat daarmee tien doelpunten voor op 'achtervolger' Ruiz van FC Twente.

Geen schorsingen voor Ajax tegen FC Groningen

Martin Jol kan in de volgende competitiewedstrijd tegen FC Groningen weer over een volledige selectie beschikken. Tegen RKC Waalwijk liepen Anita en Pantelic tegen een gele kaart op. Zij stonden echter niet op scherp en Ajax blijft dus gespaard van schorsingen. Maar eerst volgt de halve finale van de beker tegen Go Ahead Eagles.

De eerste sfeerfoto's van RKC-Ajax

Inmiddels verschijnen via Twitter weer live de eerste sfeerfoto's van RKC Waalwijk - Ajax (klik op de foto's om te vergroten):

In de rij bij De Lucht #rkcaja on Twitpic Richting Mandemakers Stadion. #rkcaja on Twitpic nog een stevige rij bij de lucht #rkcaja on Twitpic We zijn binnen #rkcaja on Twitpic Rkcjood op het wedstrijdboekje #rkcaja on Twitpic Warming up van de keepers. #rkcaja on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Binnen #rkcaja on Twitpic #rkcaja on Twitpic #rkcaja on Twitpic warming up bij het uitvak #rkcaja on Twitpic Rust #rkcaja on Twitpic Slecht spel van Ajax zeg. Niet kampioenswaardig. Hopelijk gaa... on Twitpic Aanvang 2de helft #rkcaja on Twitpic Ajax bedankt! Mooie uitslag. We staan 2de en op ramkoers met ... on Twitpic De zon breekt letterlijk en figuurlijk door #rkcaja on Twitpic 1-5 winst, tijd om te gaan. #rkcaja on Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Suarez: geen idee waarom goal werd afgekeurd

Luis Suarez liet na afloop weten geen idee te hebben waarom zijn doelpunt tegen RKC Waalwijk werd afgekeurd. 'Ik weet het niet, de scheidsrechter besliste. Het maakt niet uit, we hebben gewonnen, daar gaat het om. Het liep niet, maar ik ben blij met de drie punten.' De spits heeft nog steeds geloof in de titel voor Ajax. 'Het wordt moeilijk, maar het kan, als wij alles winnen en Twente punten laat liggen.'

[video] Suarez: "Ik help Ajax"

[video] "Zuivere overtreding Suarez"

[video] Jol: "Twente krijgt het nog zwaar"

Jol: we liepen als mietjes over het veld in eerste helft

Martin Jol liet weten in de rust zeer boos te zijn geweest op zijn spelers, zo gaf hij aan op Telegraaf.nl. "We hebben toen te veel kansen weggeven en we verdedigden niet goed. Dat zal wel met de afwezigheid van de geschorste Demy de Zeeuw, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld te maken hebben. Ik heb in de rust ook gezegd dat ze als mietjes over het veld liepen. Ze wekten ook niet de indruk dat ze voor een laatste kans vochten. Daarom was de stad bij rust ook 1-1. Na rust was het een stuk beter. Toen hebben we het gewoon goed afgemaakt."

RKC Waalwijk: Berger ('69)

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Oleguer, Vurnon Anita, Urby Emanuelson, Gabri, Siem de Jong, Eyong Enoh, Luis Suarez, Marko Pantelić ('72 Dennis Rommedahl), Christian Eriksen

Opstelling RKC Waalwijk

Levita, Colin, Mulder D, Van Mosselveld, Metaj, Di Gregoria ('59 Augustien), Mulder H, De Ceulaer, Benschop ('80 Idabdelhay), Berger, Boerrigter ('66 Vink)

sthcrw.nl: Foto's RKC Waalwijk - AjaxAjax Foto Side: Fotoverslag RKC - Ajax
Ajaxlife.nl: Fotoverslag RKC Waalwijk - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.