Ajax verslaat FC Twente: 3-0

7 februari 2010
-
-

In de Amsterdam Arena was Ajax te sterk voor FC Twente. Tegen de gedeelde koploper werd het 3-0 voor Ajax. Lodeiro maakte in de slotfase zijn debuut voor Ajax. De Zeeuw, Pantelic en Rommedahl waren de doelpuntenmakers voor Ajax.

Ajax begon moeizaam aan de wedstrijd, waardoor de ploeg ook op achterstand had kunnen komen. Toen De Zeeuw vervolgens via een verrassend schot Ajax op voorsprong had gebracht was de ban gebroken voor Ajax. Nog voor de rust schoot Suarez op de paal en tikte Pantelic vanuit de tweede rebound de 2-0 binnen.

Ajax kon het vervolgens in de tweede helft vrij gemakkelijk uitspelen. Er zou nog een doelpunt bijkomen. Lindgren en Pantelic zetten de aanval op, waarna invaller Rommedahl de derde mocht maken.

Ajax loopt in op FC Twente

Ajax heeft FC Twente de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. Ajax loopt daardoor in op FC Twente. De ploeg uit Enschede heeft nu nog zes punten voorsprong op Ajax. Naar beneden gekeken op de ranglijst is Ajax zelf uitgelopen naar zeven punten voorsprong op Feyenoord.

Eerste foto's en video van Ajax-FC Twente: FC Twente moet lopen na botsing

De eerste foto's verschijnen inmiddels via Twitter, o.a. foto's van een over de brug lopende selectie van FC Twente (klik op de foto's om te vergroten):

#ajatwe on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Warming-up #AFCAjax #ajatwe on Twitpic Groot tifo-actie bij #vak410 #ajatwe on Twitpic 1-0 #ajatwe on Twitpic Live at #Amsterdam #Arena for #Ajax #Twente on Twitpic Ajax-Twente!  http://maps.google.com/?ll=52.314370,4.940797 on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Ajax - FC Twente 1st half on Twitpic 1-0 ajax! on Twitpic 2-0, Pantelic, randje buitenspel... #ajatwe on Twitpic #ajatwe on Twitpic #Tifoactie van #sthcrw #ajatwe on Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

McClaren: zege Ajax verdiend

McClaren kon na afloop niets anders dan de zege van Ajax verdiend noemen. "We hadden in de eerste helft drie keer de mogelijkheid om op voorsprong te komen. In dit soort wedstrijden is de eerste goal vaak cruciaal. Nadat we op achterstand kwamen speelden we teleurstellend. Het duurde te lang voordat we ons van die tegenslag wisten te herstellen. Gedurende een lange periode slaagden we er niet in om van onze eigen helft af te komen. Na de 2-0 was het duidelijk dat we een grote hindernis zouden moeten nemen. De tweede helft kregen we wel kansen, maar slaagden we er weer niet in om te scoren. Ajax deed dat gedurende de wedstrijd drie keer en was vandaag de verdiende winnaar. Ik heb tegen de ploeg gezegd dat er ooit een nederlaag moest komen. Dat is nu, na 22 wedstrijden. Een serie om trots op te zijn. Er zijn nog een flink aantal wedstrijden te gaan en wij zullen proberen tijdens de rest van het seizoen opnieuw een serie neer te zetten."

Jol blij met zege van Ajax

Jol beaamde tijdens de persconferentie de woorden van McClaren: "Zoals Steve McClaren terecht aangaf, de eerste goal was erg belangrijk. FC Twente kreeg daar voor drie mogelijkheden. We hadden ons voorgenomen om FC Twente niet te laten voetballen, maar dat lukte niet altijd. Daar is FC Twente een te goede ploeg voor. De tweede helft kreeg FC Twente geen echte kansen, wij daarentegen wel. Daarom vind ik het een verdiende overwinning. Het was een wedstrijd met veel strijd, die wij gelukkig ruim wisten te winnen."

Ajax: Jan Vertonghen

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Oleguer, Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Demy de Zeeuw ('64 Gabri), Siem de Jong, Rasmus Lindgren, Luis Suarez, Marko Pantelić ('83 Nicolás Lodeiro), Urby Emanuelson ('68 Dennis Rommedahl)

Opstelling FC Twente

Boschker ('46 Paauwe), Stam ('78 Kuiper), Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, Perez, Janssen ('76 Tioté), Ruiz, N'Kufo, Stoch

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - FC TwenteAjax Foto Side: Ajax - Twente
Ajaxf-side.nl: Supportersfotoverslag Ajax - FC TwenteF-side.nl: Foto's Ajax-FC Twente (3-0)sthcrw.nl: Foto's Ajax - Twente

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.