Ajax verslaat AZ: 1-0

24 januari 2010
-
-

Ajax heeft de topper tegen AZ weten te winnen. Ajax won in de Amsterdam Arena uiteindelijk met 1-0 door een doelpunt na een uur spelen van Gregory van der Wiel. Daarmee kwam Ajax niet slecht weg.

AZ had in de eerste helft het initiatief. In de slotfase waren de beste kansen voor AZ via onder andere een bal op de lat van Mendes da Silva. Ook na rus trof AZ nog een keer de lat via El Hamdaoui. Na een uur spelen kwam Ajax op voorsprong door Van der
Wiel, die een combinatie met Suarez goed afrondde. Vervolgens had Ajax de controle en kon het de overwinning veiligstellen.

Eerste foto's Ajax - AZ

De eerste foto's verschijnen inmiddels via Twitter (klik op de foto's om te vergroten):

Op weg naar Ajax - AZ on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Warming up #ajaaz on Twitpic zo in de mooie arena #ajaaz on Twitpic Eerste helft richting zuid #ajaaz on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Beense in de rust als hoogtepunt, zegt genoeg #ajaaz on Twitpic Ff gezellig middagje voetbal met @Henrydijk eerste helft slec... on Twitpic

Doelman Vermeer verving 'papa' Stekelenburg uitstekend

Kenneth Vermeer stond tegen AZ in het doel. Hij verving Maarten Stekelenburg die vader van een zoon is geworden. Vermeer deed dat uitstekend en werd zelfs uitgeroepen tot Man of the Match in het stadion.

[video] Advocaat vond Suarez irritant

[video] Jol spreekt van "geweldige prestatie"

Ajax profiteert van punterlies FC Twente en Feyenoord

Ajax heeft met de zege op AZ optimaal geprofiteerd van het puntverlies van FC Twente (gelijk tegen FC Groningen) en Feyenoord (gelijk tegen VVV). De achterstand op nummer twee FC Twente is geslonken naar zeven punten. De voorsprong op Feyenoord is een week voor Feyenoord-Ajax juist naar vier punten gegroeid.

[video] 'Suarez voorspelde assist op Van der Wiel'

Uitslag: 1-0 (0-0)

1-0 Gregory van der Wiel ('63)

Opmerkelijk: ('80) Advocaat naar de tribune gestuurd na opmerkingen op de leiding

Ajax: Rasmus Lindgren

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Rasmus Lindgren, Siem de Jong, Ismail Aissati ('74 Gabri), Dennis Rommedahl ('89 Kennedy Bakircioglu), Luis Suarez, Urby Emanuelson

Opstelling AZ

Romero, Jaliens, Moreno, Moisander, Poulsen, Mendes da Silva ('82 Jonathas), Martens ('69 Elm), Schaars, El Hamdaoui, Ari ('69 Lens), Dembélé

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - AZAjax Foto Side: Ajax - AZ
sthcrw.nl: Foto's Ajax - AzAjaxf-side.nl: Fotoverslag Ajax - AZ (uitslag 1-0)mokumrulez.nl: Fotoverslag Ajax - AZ
F-side.nl: Foto's Ajax-Az (1-0)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 21 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 1-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.66. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.