2 december 2009
-
Europa League
-

Ajax heeft zich gekwalificeerd voor de volgende ronde van de Europa League. Een 1-2 zege bij FC Timisoara was daarvoor meer dan voldoende. Doelpunten kwamen op naam van Suarez en Pantelic. De Roemenen eindigden het duel met 9 man door twee rode kaarten.

Twee keer rood voor Roemenen

Timisoara moest het duel lange tijd met negen spelers uitspelen. In de 50ste minuut kreeg Éder voor een overtreding in het strafschopgebied. Ruim 10 minuten later, in de 62ste minuut, overkwam dat ook doelman Pantilimon. Tegen negen man kwam Ajax niet meer aan scoren toe.

Suarez scoort, maar mist twee penalties

Het was niet de dag van Luis Suarez. De aanvaller scoorde weliswaar na acht minuten de gelijkmaker. In de tweede helft was hij een stuk minder gelukkig. Tot twee keer toe zag hij een penalty in dezelfde hoek gestopt door de keeper. In beide gevallen overigens door een andere keeper.

Jol: er viel weinig eer te behalen

Na afloop liet Martin Jol weten dat er in Roemenie weinig eer te behalen viel voor Ajax tegen dit Timisoara. 'Het doel was om ons te kwalificeren en dat is ons gelukt. Vandaar dat het spel er soms niet sprankelend uitzag. Gelukkig maakte we gelijk een doelpunt na het tegendoelpunt. Daarna kwamen we niet meer in de problemen. We hebben veel jonge jongens, maar ik denk dat dit een goede ervaring is. Door een verloren kopduel liepen we na twee minuten al achter de feiten aan. Het is goed dat we dat om hebben kunnen zetten.'

Timisoara: Pantilimon ('62)

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel ('64 Bruno Silva), Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vurnon Anita ('59 Miralem Sulejmani), Eyong Enoh, Demy de Zeeuw, Mitchell Donald, Urby Emanuelson, Luis Suarez, Marko Pantelić

Opstelling Timisoara

Pantilimon, Mera, Éder, Scutaru, Stancu, Bourceanu, Magera ('54 Parks), Alexa, Art.Karamyan, Goga ('73 Maxim), Bucur ('65 Taborda)

Ajax Foto Side: Timisoara-Ajaxsthcrw.nl: Fotoverslag Timisoara - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 17 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.