Ajax haalt uit tegen Heerenveen: 5-1

22 november 2009
-
-

Ajax heeft uitgehaald tegen Heerenveen. De ploeg won met 5-1, die stand was bij rust al bereikt. Daarna stokte het bij de Amsterdammers.

Een wervelend Ajax liep tegen Heerenveen snel uit. De ploeg speelde schitterend combinatievoetbal en bekroonde dat met een reeks doelpunten. Demy de Zeeuw, ondanks zijn knieklachten een van de uitblinkers, zorgde voor de 1-0 en 2-0 via twee prachtige doelpunten. Ook het derde doelpunt van Pantelic was uitstekend. Vervolgens waren het een penalty van Suarez en een goal van Aissati die Ajax op vijf zetten. Tussendoor deed Popov iets terug.

Na rust deed Ajax het iets rustiger aan. Daardoor kon Heerenveen zich in de tweede helft wel handhaven. Stekelenburg kreeg daardoor alle ruimte om te laten zien dat hij ook uitstekend speelde. Aan de andere kant kreeg Ajax nog voldoende kansen om uit te lopen naar een monsterscore. Het vizier stond echter niet meer op scherp. Met de 5-1 was dat ook allerminst nodig.

Eerste foto's en video van sfeeractie online

De eerste foto's vanuit de Arena verschijnen inmiddels weer via Twitter (klik op de foto om te vergroten):

Mijn uitzicht vanuit 428.#ajahee on Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Posted using Mobypicture.com

Inmiddels heeft Ajaxlife ook een video van de TIFO-actie online gezet

Ranglijst: Ajax nog steviger op derde plaats

Via de 5-1 zege op Heerenveen heeft Ajax zich nog steviger op de derde plaats genesteld. Doordat Feyenoord voor het derde duel op rij niet wist te winnen bedraagt de voorsprong van Ajax nu zeven punten op de Rotterdammers. Boven Ajax heeft ook FC Twente haar duel weer gewonnen. PSV volgt later op de dag.

Suarez blijft scoren

Luis Suarez blijft werken aan zijn doelpuntentotaal. Tegen Heerenveen deed hij dat vanaf de penaltystip met zijn 17e doelpunt van het seizoen in totaal 14 wedstrijden. Hij heeft op de topscorersranglijst zeven doelpunten voorsprong op Ruiz.

SC Heerenveen: Assaidi

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Demy de Zeeuw, Ismail Aissati ('72 Miralem Sulejmani), Eyong Enoh ('71 Gabri), Luis Suarez, Marko Pantelić ('86 Mitchell Donald), Urby Emanuelson

Opstelling SC Heerenveen

Vandenbussche, Janmaat, Bak Nielsen, Breuer, Popov ('75 Dingsdag), Svec ('26 Grindheim), Elm, Beerens, Losada, Papadopulos, Assaidi ('46 Elyounoussi)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - SC HeerenveenAjax Foto Side: Ajax - Heerenveen
Ajaxf-side.nl: Fotoverslag Ajax - Heerenveen (uitslag 5-1)F-side.nl: Foto's Ajax-Heerenveen (5-1)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  6 5-1 (3-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.08. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.