Ajax haalt uit tegen Feyenoord: 5-1

1 november 2009
-
-

Ajax heeft in de Arena hard uitgehaald in de klassieker tegen Feyenoord. In Amsterdam werd het maar liefst 5-1 voor Ajax, waarmee Ajax de tegenstander nog spaarde. Feyenoord beëindigde het duel met slechts negen man.

Ajax begon goed aan de wedstrijd, maar kon dat niet voldoende omzetten in kansen. Feyenoord was eigenlijk nog het dichtstbij een doelpunt door een bal op de paal van Vlaar. Vlak voor rust kon Ajax het veldoverwicht uiteindelijk goed omzetten. Eerst was het Pantelic die de paal raakte. Vervolgens gaf hij een assist van waaruit De Zeeuw de 1-0 kon maken. In dezelfde minuut moest vervolgens Babovic van het veld. Hij gaf een elleboogstoot naar Vertonghen, die vervolgens bloedend behandeld moest worden.

tegen tien man besliste Ajax het duel direct na rust. Het was weer Emanuelson die twee minuten na rust scoorde via een prachtig schot na een assist van Anita. Ajax was daarna veel te sterk voor Feyenoord. Van der Wiel, uit een assist van Pantelic, De Zeeuw en Suarez zorgden uiteindelijk voor de overige treffers. Landzaat deed met een stiftje nog wat tegen bij de 3-0. Het duel was toen al lang beslist. Ajax verzuimde in de klassieker alleen om er een echte monsterscore van te maken.

Het doelpunt van Suarez viel in blessuretijd vanaf de strafschopstip. Van Dijk had de aanvaller neergehaald en moest met rood van het veld. Tegenover invaller doelman Mulder wist Suarez zelf wel raad met het buitenkansje.

Eerste foto's vanuit de Amsterdam Arena: 'Een Klassieker zonder kleur'

Inmiddels verschijnen alweer de eerste foto's vanuit de Amsterdam Arena via Twitter (klik op de foto's om te vergroten):

Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Waiting for Ajax-Feyenoord to begin #ajafey on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Afscheid van Thomas Vermaelen

Thomas Vermaelen was naar Ajax-Feyenoord gekomen om afscheid te nemen van het Ajax publiek. Daar was het na zijn vertrek nog niet toe gekomen. In de rust van Ajax-Feyenoord werd hij toegesproken, waarna hij zelf de supporters bedankte voor de steun. "Ik heb veel aan deze club te danken. Ik ben jullie enorm dankbaar voor alle steun. Hopelijk tot weerziens."

Vermaelen op afscheidsronde in de rust bij #ajafey on Twitpic Na zijn dankwoord, maakte de Belg een ereronde en schoot hij enkele ballen in het publiek.

Eerste foto via Twitter (klik op de foto om te vergroten)

Eerste doelpunt Suarez tegen Feyenoord

Na de 5-1 tegen Feyenoord heeft Suarez zijn doelpuntenban tegen de Rotterdammers gebroken. In zijn negende duel tegen Feyenoord scoorde hij in blessuretijd zijn eerste doelpunt vanaf de strafschopstip. Nog steeds is de aanvaller verder wel ongeslagen tegen Feyenoord.

Ajax blijft derde op de ranglijst

Na de klassieker tegen Feyenoord blijft Ajax derde op de ranglijst. De achterstand op FC Twente blijft drie punten, op PSV een punt. De voorsprong op Feyenoord is opgelopen naar zes punten.

De Zeeuw: we hadden veel meer kunnen scoren

Demy de Zeeuw keek voor de camera van Eredivisie Live tevreden terug op de 5-1 zege op Feyenoord. De ploeg had alleen meer kunnen scoren. 'Met name tegen 10 man hadden we veel meer kunnen scoren. Het had 8-1 of 9-1 kunnen worden. Na de 3-0 verslapten we iets, omdat niet iedereen meer druk zette. In de eerste helft hadden we na een goed begin lastig, omdat Landzaat op het middenveld steeds vrij kwam. Na de rode kaart van Babovic was het eigenlijk gespeeld.'

Suarez nu op 16 doelpunten

Luis Suarez is op de topscorersranglijst uitgelopen naar 16 doelpunten. Daarmee staat hij er acht voor op FC Twente aanvaller Ruiz.

Geen twijfels bij Blom over beslissingen

Voor de microfoon van Radio Rijnmond liet scheidsrechter Blom na het zien van de televisiebeelden weten achter zijn beslissingen te blijven staan. 'Als je ziet hoe Babovic met zijn elleboog de neus raakt van Jan Vertonghen, dan staat daar maar een straf op, de rode kaart. Ik heb de beslissing zelf genomen, maar de assistent bevestigde dat ook. Of het niet zijn intentie was? Dat kan ik nooit weten. Op dat moment moet ik beoordelen wat ik feitelijk zie.'

'Ik heb de situatie met Suarez ook gezien en beoordeeld. Als hij zijn elleboog inzet komt hij op de schouder van Babovic terecht. Ik vond dat geen slaande beweging, moet ik eerlijk zeggen.'

'Of ik Van Dijk het rood had moeten besparen? Hier kan ik niet onderuit. Er wordt een duidelijke scoringskans ontnomen. Daar staat maar een straf op, de rode kaart. Daar hebben we duidelijke afspraken over gemaakt.'

[video] Emanuelson: "hij zat er lekker in"

Feyenoord: Van Dijk ('89)

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Demy De Zeeuw, Gabri, Eyong Enoh ('61 Miralem Sulejmani), Luis Suarez, Marko Pantelić ('84 Siem de Jong), Urby Emanuelson

Van Dijk, Leerdam, Vlaar, Bahia, Van Bronckhorst, Landzaat, Babovic, Fer ('68 Bruins), Wijnaldum, Slory ('53 El Ahmadi), Biseswar

Ajaxlife.nl: Fotoverslag: Ajax - FeyenoordAjax Foto Side: Fotoverslag Ajax-feyenoord
Ajaxf-side.nl: Extra groot Fotoverslag Ajax - feijenoord (uitslag 5-1)mokumrulez.nl: Ajax - feyenoord [5-1]F-side.nl: Fotoverslag Ajax-010