22 oktober 2009
-
Europa League
-

Ajax heeft goede zaken gedaan in de groepsfase van de Europa League. na twee keer een gelijkspel won Ajax thuis met 2-1 van Dinamo Zagreb. Suarez (penalty) en Rommedahl zorgden voor de doelpunten.

Ajax ging agressief van start en kwam al na drie minuten op voorsprong. Kovac haalde Suarez neer. Hij nam de penalty zelf en schoot hem feilloos binnen. Ajax domineerde het eerste deel. Halverwege de eerste helft werd de ploeg uit Zagreb gevaarlijker. Tot opgelegde kansen kwam het echter niet.

Ook na rust begon Ajax goed. Zo was Suarez een paar keer dicht bij zijn tweede, waarbij hij onder andere het houtwerk testte, en kreeg ook Pantelic een goede kans. Tien minuten voor tijd besliste Ajax eindelijk de wedstrijd. na een uitstekende rush van Suarez legde hij de bal goed voor voor Rommedahl. De invaller was goed voor zijn man gekomen en kon in het lege doel intikken. Ver in blessuretijd deed Dinamo Zagreb nog iets tegen voor de statistieken.

Eerste foto's vanuit het stadion

De eerste foto's vanuit de Amsterdam Arena zijn inmiddels via Twitter verschenen (klik op de foto om te vergroten):

Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Ajax nu eerste in de poule vanwege uitdoelpunt tegen Anderlecht

In de andere wedstrijd in de poule speelde Anderlecht uit met 0-0 gelijk tegen FC Timisoara. Ajax is daardoor nu koploper in de poule. Hoewel het doelsaldo van Anderlecht +1 is ten opzichte van Ajax staat Ajax eerste vanwege het onderling resultaat. In de Europa league poule telt dat bij een gelijke stand. Aangezien het 1-1 werd in Brussel, telt het uitgescoorde doelpunt zwaarder.

Stand groep A:
1. AJAX 3- 5 ( 3- 2)
2. RSC Anderlecht 3- 5 ( 3- 1)
3. Dinamo Zagreb 3- 3 ( 4- 4)
4. FC Timisoara 3- 2 ( 0- 3)

134 fans aangehouden

De politie heeft donderdag 164 voetbalsupporters opgepakt in de Amsterdamse binnenstad vanwege het verstoren van de openbare orde, zo meldt Nu.nl. 130 waren er aangehouden 'wegens wanordelijkheden' en zijn tijdens de wedstrijd vrijgelaten. 34 supporters zijn gearresteerd. Achttien daarvan konden met een proces-verbaal op zak weer de straat op, zestien zitten nog vast. Zij hebben zich schuldig gemaakt aan zwaardere vergrijpen en hun zaak wordt vrijdag behandeld.

[video] Reacties Ajax - Dinamo Zagreb

[video] Samenvatting Ajax - Dinamo Zagreb

Jol blij met Sulejmani

Martin Jol was na afloop heel positief over het spel van Sulejmani. "Ik vond Miralem Sulejmani in de eerste helft goed spelen. We gaan denk ik nog veel plezier van hem beleven."

Dinamo Zagreb: Cufré

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Eyong Enoh, Demy De Zeeuw, Urby Emanuelson, Luis Suarez ('91 Darío Cvitanich), Marko Pantelić ('74 Dennis Rommedahl), Miralem Sulejmani ('78 Gabri)

Opstelling Dinamo Zagreb

Loncaric, Etto, Kovac, Lovren, Cufré, Morales ('62 Sivonjec), Vrdoljak, Badelj, Sammir, Papadopoulos ('68 Tomecak), Mandzukic ('88 Kramaric)

Ajax Foto Side: Ajax - ZagrebF-side.nl: Foto's Ajax-Dinamo Zagreb
Ajaxf-side.nl: Fotoverslag Ajax - Zagreb (uitslag 2-1)Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Dinamo Zagreb

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 106 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 2-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.49. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.