Ajax gelijk tegen Roda JC: 2-2

4 oktober 2009
-
-

Ajax heeft Kerkrade twee dure punten verloren. Tegen Roda JC eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel. Luis Suarez zorgde voor beide doelpunten.

Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg al snel enkele goede kansen. Na 24 minuten kwam Ajax op een 0-1 voorsprong via Suarez. Hij benutte een penalty na hands in het strafschopgebied. Een minuut later kwam Roda JC echter al weer op gelijke hoogte door Sutchuin.

Na rust kwam Roda JC zelfs op gelijke hoogte door Bodor. Tien minuten later kwam Ajax langszij. Het was opnieuw Suarez die uit een stilstaande situatie scoorde. Hij schoot een vrije trap mooi binnen. In de slotfase kreeg Emanuelson een directe rode kaart voor een tackle van achteren. Ajax kon daarna de winnende treffer niet meer forceren.

Eerste foto's vanuit stadion

Inmiddels verschijnen via Twitter de eerste foto's vanuit het stadion (klik op de foto's om te vergroten):

De pliesie heeft ons gevonden. We zijn er bijna #rodaja on Twitpic Touchdown te Kaalheide, of hoe dat tegenwoordig heet #rodaja on Twitpic Een kwartier voor de aftrap zit alleen het gastenvak vol #rodaja on Twitpic Applaus voor Steek en we kunnen beginnen #rodaja on Twitpic Dat was een schitterende vrije trap van Duarez na overtreding... on Twitpic Weer mooie vrije trap van Suarez, maar dit keer bokst Castro ... on Twitpic Toch een mager applausje, dat vooral Suarez toekomt #rodaja on Twitpic We moeten weer eens wachten tot alle Roda-fans naar huis zijn... on Twitpic

Posted using Mobypicture.com

Suarez met twee goals nu op 12

De twee goals van Luis Suarez waren dit keer niet voldoende voor de drie punten. met zijn twee goals staat de aanvaller van Ajax nu wel op 12 goals uit negen wedstrijden. Hij heeft daarmee twee keer zoveel doelpunten gescoord als zijn achtervolgers op de topscorersranglijst.

Rood voor Emanuelson

Ajax moest het de laatste tien minuten tegen Roda JC met tien man doen. Urby Emanuelson kreeg direct rood voor een tackle van achteren, een zwaar bestrafte beslissing van Braamhaar. Emanuelson kan daardoor een schorsing tegemoet zien. Jol greep daarna in door Oleguer in het veld te brengen en Vertonghen op te schuiven naar de linksbackpositie.

Jol: ik vond actie van Emanuelson niet eens geel

Martin Jol gaf na afloop aan dat hij de overtreding van Emanuelson nog niet eens een gele kaart waard vond. 'Dat is de keuze van de scheidsrechter. Ik vond het nog niet eens een gele kaart. Maar misschien heb ik het verkeerd gezien. ik vond het geen 'aanval' van achteren. Maar ik heb gehoord dat dat in het verleden vaker het geval was, dus het was te verwachten,' zo verwees Jol naar scheidsrechter Braamhaar.

Roda JC: Hadouir

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Urby Emanuelson, Miralem Sulejmani ('46 Dennis Rommedahl), Demy De Zeeuw, Eyong Enoh, Ismail Aissati ('59 Siem de Jong), Luis Suarez, Marko Pantelić ('84 Oleguer)

Opstelling Roda JC

Castro, De Fauw, Addo, Lachambre, Kah, De Jong, Sutchuin Djoum, Janssen ('88 Yulu Matondo), Bodor, Hadouir ('86 Vormer), Junker ('91 Skoubo)

56: FCUpdate.nlAjax Foto Side: Fotoverslag Roda JC - AjaxF-side.nl: Foto's Roda JC-Ajax (2-2)
Ajaxlife.nl: Fotoverslag Roda JC - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 1-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.04. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.