Ajax in matige wedstrijd naar overwinning; 1-0 tegen NEC

25 januari 2004
-
-

Ajax heeft in een matige wedstrijd de drie punten in eigen huis weten te houden. In de Arena won het met 1-0 door een doelpunt na een uur spelen van spits Sonck. Hij kon de bal intikken na een actie van Sikora. De Mul maakte in de tweede helft zijn debuut in het eerste elftal van Ajax.

Ajax begon goed aan het duel in de Arena en drong aan op een snelle treffer. Zover zou het niet komen. Naarmate de eerste helft vorderde zakte het offensief van Ajax weg. Er kwam nauwelijks gevaar meer en de wedstrijd zakte terug tot bedenkelijk niveau.

In de tweede helft speelden de Ajacieden een tempootje hoger al straalde de spelvreugde er nog niet echt van af. De diverse blessuregevallen hebben toch voor een behoorlijke aderlating gezorgd. Aanvallend kan de ploeg te weinig forceren. Al kon dat de debutant De Ridder niet aangerekend worden. Hij werd zelfs uitgeroepen tot man van de wedstrijd in het stadion. Sonck kon aanvallend ook nu weer nauwelijks bekoren, maar wellicht dat die beslissende goal hem dat zetje geeft om er echt doorheen te komen.

De winst en de drie punten waren in ieder geval voor Ajax en daar draait het uiteindelijk allemaal op. Daar magnog het debuut van de 17-jarige De Mul nog bij opgeteld worden.

Officieel debuut voor De Mul

Was het woensdag de beurt aan De Ridder, zondagmiddag was het de beurt voor Tom de Mul om zijn officiele debuut te maken in het eerste elftal van Amsterdam. In de winterstop werd de 17-jarige Belg net als De Ridder bij de selectie gehaald toen bleek dat de transfer van Kalu Uche niet mogelijk was. De rechtsbuiten viel in de 62ste minuut in voor Sikora. De Ridder moest daarom verhuizen naar de linkerkant. De Ridder, woensdag dus nog debutant, stond nu in de basis en werd zelfs in het stadion uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Ajax blijft drie punten voor op PSV

Op de ranglijst is weinig veranderd na overwinningen van Ajax, PSV en Feyenoord. Alleen nummer drie AZ ging onderuit. Ajax blijft drie punten voor op PSV dat uit bij FC Groningen met 0-2 won.

Opstelling NEC

Gentenaar, Leiwakabessy, Wielaert, Ebbinge, Wisgerhof, Schuurman, Heije, Simr, v.d.Doelen, Demouge ('75 Ax), Niedzielan ('64 De Freitas)

Ajax Foto Side: Foto's Ajax - NEC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 10 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.