27 augustus 2009
-
Europa League
-

Ajax heeft zich makkelijk geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. na de 5-0 thuiszege tegen Bratislava hoefde de ploeg niet voluit te gaan om uit met 1-2 te winnen. Bij rust was de stand 1-1. De Jong en Kennedy waren de doelpuntenmakers voor Ajax.

Ajax kwam na een half uur spelen op voorsprong. Nadat een inzet van Cvitanich door de Slowaakse doelman was gestopt kon Siem de Jong uit de rebound scoren. Op slag van rust viel uit het niets de gelijkmaker. Sylvestr profiteerde van een matig optreden van Wielaert.

Na rust drong Slovan aan. Ajax hoefde er niet al teveel aan te doen. Zes minuten voor tijd ging de zege alsnog naar Ajax via een mooie vrije trap van Kennedy. Dat doelpunt en daarmee de zege leverde Nederland ook voor de Europese ranking nog wat extra puntjes op.

Van der Wiel aanvoerder in de tweede helft

In Bratislava kreeg de jonge Gregory van der Wiel verrassend de aanvoerdersband toen Suarez na rust gewisseld werd.

Jol redelijk tevreden met overwinning

"We kunnen redelijk tevreden zijn" aldus Martin Jol op Ajax.nl over de zege op Slovan Bratislava. "Slovan wilde starten als een soort orkaan. Dat kwam niet helemaal uit de verf. Wij konden de bal een bepaalde fase wel een tijdje rondspelen, maar dat leek me niet gepast. Normaal zou ik deze overwinning een zakelijke noemen. Maar zover wil ik vanavond niet gaan."

Slovan Bratislava: Bagayoko

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Rob Wielaert, Jan Vertonghen, Thimothée Atouba ('75 Demy De Zeeuw), Eyong Enoh ('60 Kennedy Bakircioglu), Siem de Jong, Mitchell Donald, Luis Suarez ('46 Miralem Sulejmani), Darío Cvitanich, Urby Emanuelson

Opstelling Slovan Bratislava

Putnocky, Salata, Dobrotka, Halenár, Slovák ('46 Serrano), Bozic, Sylvestr, Bagayoko, P.Petrá ('60 Bruno Simão), Gaúcho ('75 Masaryk), Dosoudil

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 37 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.