Ajax via hattrick Suarez naar 4-1 zege

8 augustus 2009
-
-

Ajax heeft in de Amsterdam Arena een ruime zege behaald. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen werd het 4-1 voor Ajax. Suarez was de grote man met een onvervalste hattrick in de slotfase van de wedstrijd. Van der Wiel had Ajax al vroeg op 1-0 gezet.

De Amsterdamse ploeg had een reeks aan kansen, maar het bleef op slechts 1-0 steken in het eerste half uur via een doelpunt van van der Wiel. tegen de verhouding in kwam RKC Waalwijk langszij. In het resterende deel van de eerste helft zakte Ajax diep weg.

Na rust hervatte Ajax de zoektocht naar doelpunten. Het houtwerk stond Ajax daarbij deze wedstrijd in de weg. Het duurde tot de 70ste minuut toen Gudde zijn tweede gele kaart kreeg voor vasthouden in het strafschopgebied. De penalty die Ajax kreeg werd door Suez benut voor de 2-1. Tegen tien man kon Ajax het vervolgens makkelijk uitspelen. Met zijn tweede en derde van de wedstrijd zorgde Suarez vervolgens vor een onvervalste hattrick.

Live foto's vanuit de Arena (spandoek Bobby Haarms)

Live foto's vanuit de Arena via Twitter (klik op de foto om te vergroten):

Dikke rijen voor de ingangen... Veel mensen gaan de aftrap mi... on Twitpic AJAX voert ingrijpende vernieuwing door, voetbal zal nooit me... on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Ajax bobby haarms RIP  on Twitpic Het fouilleren lijkt langer te duren dan normaal... #ajarkc on Twitpic Mooi doek voor Bobby bij aanvang Ajax - RKC. #ajarkc on Twitpic Ajax afca xxx Bobby Haarms  on Twitpic Mooi doek voor Bobby bij aanvang Ajax - RKC. #ajarkc on Twitpic Eindelijk binnen....#ajarkc on Twitpic Ajax - rkx mooi schot vertonghen on Twitpic Ook weer een spandoek van BobbyHaarms bij het begin van de tw... on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Op vak410 hebben ze weer vergeten hun shirt mee te nemen. ;) ... on Twitpic Het is afgelopen... Ajax wint met 4-1...#ajarkc on Twitpic Ajax bedankt het publiek on Twitpic Supporters verlaten zingend het stadion #ajarkc on Twitpic

Suarez pakt direct leiding topscorers

Met zijn hattrick tegen RKC Waalwijk pakt Luis Suarez direct de leiding op de topscorersranglijst. Met zijn drie goals na twee wedstrijden is hij al goed op weg naar zijn persoonlijke doelstelling om 25 doelpunten te scoren dit seizoen.

Jol: zege mislopen zou een trauma opleveren

Martin Jol gaf na afloop voor de camera aan geen moment twijfels gehad te hebben. 'Je zag het doelpunt wel aankomen' aldus Jol. 'We hadden volgens mij wel 14 100% kansen. Als je dit duel niet zou winnen, zou je echt een trauma óverhouden aan deze wedstrijd.'

Jol: te slordig met Aissati en Cvitanich

Martin Jol vond dat zijn ploeg op de helft van de tegenstander te slordig speelde. Daarom had hij Aissati en Cvitanich gewisseld. 'Aissati is normaal gesproken talentvol, goed aan de bal en kan voor openingen zorgen. De Zeeuw vult die aanvallende positie wat zakelijker in, die speelde goed.'

[video] Interview Martin Jol

[video] reactie Demy de Zeeuw

Ajax aan de leiding in eredivisie

Na twee duels heeft Ajax de leiding op de ranglijst van de eredivisie al in handen genomen. FC Utrecht heeft als enige ook nog geen puntverlies, maar heeft een minder doelsaldo.

RKC Waalwijk: Gudde ('70)

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Rob Wielaert, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Dennis Rommedahl, Demy De Zeeuw, Ismail Aissati ('46 Eyong Enoh), Urby Emanuelson ('68 Marvin Zeegelaar), Luis Suarez, Darío Cvitanich ('58 Miralem Sulejmani)

Opstelling RKC Waalwijk

Wevers, Mulder, Gudde, Van Mosselveld, Mulder, Varela ('39 Boerrigter), Obodai ('83 Lifondja), Berger, Metaj, De Ceulaer ('65 Benschop), Benson

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax- RKCAjax Foto Side: Fotoverslag Ajax-RKC
Ajaxf-side.nl: Supp. fotoverslag Ajax-RKCF-side.nl: Ajax-RKC (4-1)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.