12 april 2009
-
-

(Gepost door AJAXforever)

Een gretig Ajax heeft thuis tegen Willem II met maar liefst 7-0 uitgehaald. Bij rust stond het al 5-0 voor de Amsterdammers.

Ajax kwam al binnen tien minuten op een veilige 2-0 voorsprong. Eerst was het Cvitanich die de 1-0 maakte. Enoh kopte na tien minuten uit een voorzet van Cvitanich de 2-0 binnen. Diezelfde Cvitanich tekende voor de 3-0. Nog voor rust kwam Ajax via een penalty van Suarez en een doelpunt van Emanuelson op 5-0.

Ajax bleef op zoek gaan naar meer. dat gebeurde onder leiding van Suarez die zelf de 6-0 en 7-0 maakte. De laatste viel opnieuw uit een penalty. Het was aan doelman Aerts te danken dat Willem II een grotere afstraffing voorkwam.

Aanvoerder Suarez: na rust begonnen we weer met 0-0

Bij afwezigheid van Vermaelen was Suarez opnieuw de aanvoerder van Ajax. Met zijn drie goals komt hij in de buurt van de topscorerstitel. 'Dat is mooi, maar het was belangrijker vandaag om te winnen' aldus Suarez. Hij bleef ook na de 5-0 nog op zoek naar doelpunten. 'Bij rust zeiden we dat we weer op 0-0 zouden beginnen en er opnieuw voor moesten gaan. Als we de laatste vier wedstrijden winnen dan gaan we naar de Champions league.'

Van Basten: hele sterke wedstrijd

'Als je met 7-0 wint en zoveel kansen creert en de tegenpartij niet of nauwelijks voor de goal komt, dan ben je zelf ook heel sterk,' aldus Van Basten over de kracht van zijn elftal. 'We hebben een hele sterke wedstrijd gespeeld. We boden spektakel en veel doelpunten. We kunnen met zijn allen heel tevreden zijn. Meestal wordt het na een 5-0 in de eerste helft in de tweede helft nonchalant. Nu bleven de jongens jagen. We waren sterk in omschakeling en creëerden weer veel kansen in 2e helft. Dat is wat het meeste voldoening geeft.'

Willem II: Martha ('82)

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Rob Wielaert ('46 Toby Alderweireld), Oleguer, Jan Vertonghen, Eyong Enoh, Ismail Aissati, Vurnon Anita ('57 Rasmus Lindgren), Luis Suarez, Darío Cvitanich ('64 Miralem Sulejmani), Urby Emanuelson

Opstelling Willem II

Aerts, Wau, Van Eijden ('46 Martha), Biemans, Swinkels, Messoudi, Kargbo, Boutahar ('46 Vorthoren), Musampa, Demouge, Mourad

F-side.nl: Foto's Ajax-Willem II (7-0)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 AJAX 2008/2009  4 2-0 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de Ajax Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.37. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.