Ajax wint makkelijk van De Graafschap

15 maart 2009
-
-

Zonder voluit te hoeven gaan heeft Ajax zondagmiddag makkelijk gewonnen van De Graafschap. In de Amsterdam arena werd het 3-0 voor de Amsterdammers.

Ajax had in de eerste helft moeite om een opening te vinden voorin. De Graafschap kreeg zelfs een paar goede kansen. Toch was het Ajax dat voor rust op een 2-0 voorsprong kwam. Eerst was het Suarez die via een vrije trap doeltrof. vervolgens zette Cvitanich Ajax op de veilige 2-0.

Na rust volleerde Vermaelen een bal op de lat, nadat De Graafschap al enkele mogelijkheden had gehad. Het was uiteindelijk een penalty die voor de 3-0 zorgde. Suarez benutte het buitenkansje feilloos.

Van basten: duel tegen Olympique nog in de benen

Marco van Basten vond dat zijn ploeg het duel tegen Olympique Marseille duidelijk nog in de benen had. "Ik kon heel goed zien dat we donderdag ruim een helft met tien man tegen Olympique Marseille hebben gevoetbald. Daarbij misten we vandaag geloof ik ook nog acht of negen spelers. Winnen was het enige dat telde. En dat is gelukt. Nu kunnen we helemaal toeleven naar de volgende wedstrijd tegen Olympique Marseille. Het wordt heel moeilijk, maar we gaan er alles aan doen."

Ajax: Bruno Silva

Kenneth Vermeer, Bruno Silva, Rob Wielaert, Oleguer ('72 Toby Alderweireld), Thomas Vermaelen, Vurnon Anita, Urby Emanuelson, Robbert Schilder, Luis Suarez, Darío Cvitanich ('60 Leonardo), Miralem Sulejmani ('75 Daley Blind)

Opstelling De Graafschap

Heijblok, Nalbantoglu, Hese, Volmer, J.Buijs, Schuurman, Meijer, Wuytens ('85 Jungschläger), v.d.Ouweland, De Jong ('62 Oost), Sahar ('75 De Ridder)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - De Graafschap Ajax Foto Side: Ajax - De Graafschap
ajacieden.eu: Ajaxinside Fotoverslag: AFC Ajax - De GraafschapAjaxF-side.nl: Fotoverslag Ajax - de GraafschapF-side.nl: foto's Ajax-De Graafschap

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 36 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 luud  7 3-0 (2-0)

Klik hier voor de totale stand in de Ajax Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.79. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.