Ajax speelt met 1-1 gelijk tegen ADO

8 maart 2009
-
-

Ajax is er in Den Haag niet in geslaagd een goed resultaat weg te halen. Zonder de steun van de Ajax fans werd het 1-1 tegen ADO Den Haag. Wielaert tekende na een uur spelen voor het enige doelpunt van Ajax.

In een matige eerste helft ging ADO den Haag steeds feller spelen. Ajax had daar weinig verweer tegen. Veel kansen voor beide doelen leverde dat niet op, waardoor de ruststand van 0-0 niet verrassend was.

Na rust was Ajax iets scherper. Via een van richting veranderd schot van Wielaert kwam Ajax na een uur spelen op een 0-1 voorsprong. Ajax kon daar slechts kort van genieten. Vier minuten later stond ADO Den Haag alweer op 1-1. Verhoek strafte aarzelend verdedigen bij Ajax af. In de slotfase probeerde beide ploegen het nog wel, maar tot de winnende treffer kwam het niet meer.

Debuut Aissati in de basis

Aissati heeft zijn officiële debuut gemaakt in de basis van Ajax. De middenvelder speelde tegen de verwachting in direct de gehele wedstrijd uit.

Naast Aissati speelde verrassend ook Sno na lange tijd weer eens in de basis. Hij profiteerde van de blessures van diverse middenvelders.

Ajax: Gregory van der Wiel

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Oleguer, Rob Wielaert, Thomas Vermaelen, Evander Sno ('56 Robbert Schilder), Rasmus Lindgren, Ismail Aissati, Leonardo, Miralem Sulejmani, Urby Emanuelson ('69 Darío Cvitanich)

Opstelling ADO Den Haag

Zwinkels, Ammi, Derijck, Kum, Piqué, Buijs, Immers ('89 Cornelisse), Rankovic, Knopper ('86 Kahya), Hoogendorp, Soltani ('63 Verhoek)

Ajax Foto Side: ADO Den Haag - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 JAG  3 0-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.89. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.