Kennedy schiet Ajax naar knappe zege op Fiorentina: 0-1

19 februari 2009
-
Europa League
-

Ajax heeft de eerste wedstrijd in de derde ronde van de UEFA Cup knap gewonnen. Uit bij Fiorentina werd het 0-1 voor de Amsterdammers. Kennedy Bakircioglu zorgde na een uur spelen met een prachtig schot voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Fiorentina speelde in de eerste helft afwachtend. Ajax mocht het spel maken, maar kon daaruit weinig kansen afdwingen. Ajax wilde ook niet al teveel risico nemen tegen de gevaarlijke Italianen en stevende op een makkelijke 0-0 af bij rust.

Na rust zocht Fiorentina wat meer de aanval. Het was juist Ajax dat daarvan profiteerde. het was weer invaller Leonardo die voor de verwarring bij de tegenstander zorgde. Slechts twee minuten na zijn invalbeurt was het kennedy die vrijkwam en prachtig raak schoot.

Fiorentina drong daarna meer aan. Ajax aan de andere kant kreeg meer ruimte om op snelheid voor gevaar te zorgen. Daar waar de Italianen enkele keren zeer gevaarlijk werden, was ook Suarez dichtbij een treffer. De 0-1 bleef echter op het bord en daarmee creerde Ajax zich een fantastische uitgangspositie.

Uitstekende uitgangspositie; Ajax heeft thuis voldoende aan een gelijkspel

Door de 0-1 uitzege heeft Ajax thuis voldoende aan een gelijkspel om zich te kwalificeren voor de achtste finales van de UEFA Cup. Bij een 0-1 nederlaag zal er worden verlengd. Elke andere zege voor Fiorentina betekent kwalificatie voor de Italianen.

Fiorentina: Gamberini

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Oleguer, Thomas Vermaelen, Robbert Schilder ('77 Evander Sno), Vurnon Anita, Rasmus Lindgren, Urby Emanuelson, Kennedy Bakircioglu, Luis Suarez, Miralem Sulejmani ('58 Leonardo)

Opstelling Fiorentina

Frey, Zauri, Gamberini, Dainelli, Pasqual, Montolivo, Melo, Gobbi ('58 Kuzmanovic), Semioli ('58 Jovetic), Gilardino, Mutu

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Fiorentina - Ajax Ajax Foto Side: Fiorentina-Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 44 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 01JRM  7 0-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.16. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.