Ajax de sterkste in de Klassieker

15 februari 2009
-
-

Ajax heeft de Klassieker tegen Feyenoord met 2-0 gewonnen. Bij rust was de stand nog 0-0 na een weinig spannende eerste helft. Na rust kwam Ajax los en scoorde het via Vermaelen en Emanuelson.

In een saaie eerste helft kon Ajax weinig forceren. aan de andere kant gaf het zelf ook niets weg tegen Feyenoord. Pas in de slotfase van de eerste helft werd Ajax gevaarlijk tegen Feyenoord. Timmer hield zijn doel nog schoon.

Na rust kwam Ajax los. Leonardo kwam in et veld voor Sulejmani en dat gaf Ajax voorin nieuwe impulsen. Uit een vrije trap van Bakircioglu liep Vermaelen de bal het doel in. Ajax bleef vervolgens op zoek gaan naar meer. met name Suarez was daar dichtbij. Maar liefst viermaal werd het houtwerk geraakt. Ondanks dat Fyenoord geen enkel maal gevaarlijk werd in de tweede helft, bleef het door de minieme 1-0 stand spannend. pas in blessuretijd was het Emanuelson, die na een actie van Suarez de wedstrijd definitief kon beslissen. Toen speelde Feyenoord al met 10 man door de tweede gele kaart en dus rood voor Tiendalli.

Gogme United wint t-shirt

Gogme United is de winnaar geworden van het t-shirt dat door FootballCulture, beschikbaar is gesteld om te verloten onder de beste voorspellers van dit duel. Maar liefst 24 deelnemers hadden zowel de rust- als de eindstand goed voorspeld. Uit loting kwam zojuist Gogme United naar voren als de gelukkige winnaar. Gefeliciteerd!

[video] reactie Leonardo

Video sfeeractie bij Ajax-Feyenoord

De Supportersvereniging heeft inmiddels een video online gezet van de TIFO-actie van het sfeerteam van Ajax.

Feyenoord: Tiendalli ('82)

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Oleguer, Rob Wielaert, Thomas Vermaelen, Gabri ('43 Vurnon Anita), Urby Emanuelson, Rasmus Lindgren, Kennedy Bakircioglu ('80 Robbert Schilder), Luis Suarez, Miralem Sulejmani ('46 Leonardo)

Timmer, Tiendalli, Lucius, Bahia, Leerdam, Slory ('70 Bruins), El Ahmadi, Wijnaldum ('79 Mols), Fer, Biseswar, Makaay

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Feyenoord AjaxInside.nl: Fotverslag: Ajax - FeyenoordAjaxF-side.nl: Fotoverslag Ajax- -feyenoord
Ajax Foto Side: Ajax-feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 24 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Pedrinho  7 2-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.14. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.