Ajax wint met 1-2 in Volendam

7 december 2008
-
-

Na het echec in de beker twee weken geleden, won Ajax nu wel in Volendam. Op het kunstgras van Volendam wonnen de Amsterdammers met 1-2. Ook dit duel was het echter zeer moeizaam voor Ajax. Tot aan het einde bleef het duel spannend.

Volendam kwam na 40 minuten op voorsprong. Gerson Sheotahul rondde een snelle Volendamse counter bekwaam af. Nog geen vier minuten later stond Ajax alweer op gelijke hoogte. Uit een voorzit van Suljemani kon Suarez de 1-1 binnentikken.

In de tweede helft kopte Suarez na ruim een uur spelen een hoekschop op het doel. Jan Vertonghen kon daarna doeltreffend doorkoppen en daarmee de 1-2 scoren. Volendam probeerde het daarna nog wel met een offensief. Ajax kreeg daardoor ook de ruimte voor de counter. Beide ploegen wisten de kansen niet meer te benutten.

Daley Blind maakt debuut voor Ajax

Daley Blind heeft tegen Volendam zijn officiële debuut gemaakt in het eerste helft van Ajax. Van Basten liet hem na een uur spelen invallen voor Enoh.

FC Volendam: Sterk

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel ('73 Bruno Silva), Oleguer, Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Eyong Enoh ('62 Daley Blind), Miralem Sulejmani, Rasmus Lindgren, Luis Suarez, Darío Cvitanich ('56 Leonardo), Urby Emanuelson

Opstelling FC Volendam

Verhoeven, Koning, Schilder, Bakens, Sterk, Hofstede, De Lange, Sheotahul ('84 Platje), Boots ('77 Van Dijk), Meijers ('84 Narsingh), Tuyp

Ajaxlife.nl: Fotoverslag: FC Volendam - Ajax (comp.) Ajax Foto Side: Volendam-AjaxF-side.nl: foto's FC Volendam-Ajax
AjaxF-side.nl: Supportersfotoverslag Volendam-Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Sulejmani_23  5 1-3 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.07. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.