Ajax blijft op 1-1 steken tegen FC Utrecht

30 november 2008
-
-

In de Amsterdam Arena werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. daarmee kwam er een eind aan de reeks van 12 achtereenvolgende gewonnen thuisduels.

Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat Ajax echt op stoom kwam en kansen kreeg op de openingstreffer. De ploeg miste vervolgens diverse goede kansen. FC Utrecht kreeg slechts een kans vlak voor rust en was direct trefzeker. Keller kon vanuit een hoekschop binnenkoppen.

Na rust ging Ajax verder op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam na een uur spelen op naam van Sulejmani, die een pass van Suarez afrondde. De ploeg moest vervolgens FC Utrecht vastzetten om de winnende treffer te forceren. Het vastzetten lukte wel, maar de ploeg creëerde te weinig goede kansen om de winnende treffer te maken.

Van Basten: puntverlies teleurstellend

Marco van basten noemde na afloop het puntverlies tegen FC Utrecht teleurstellend. "We hadden niet verwacht dat we hier punten zouden laten liggen. Zo zie je maar weer dat Ajax aan elke wedstrijd fris en scherp moet beginnen, anders kunnen we van iedereen verliezen."

Ajax staat nu drie punten achter op AZ "Maar het seizoen duurt nog lang. Wij zitten als elftal nog steeds in een opbouwfase. Dat proces is afgelopen zomer in gang gezet. Dit soort wedstrijden is voor ons een goed leermoment."

Sulejmani: gelijkspel voelt als verlies

Sulejmani liet bij Eredivisie Live weten dat het gelijkspel tegen Utrecht als een verlies voelt. "Dit gelijke spel voelt als verlies. De achterstand loopt op, maar de titel zit er nog steeds in. Ik kan ongeveer zeventig minuten aan. Dit was ook pas de derde wedstrijd sinds ik terug ben van een blessure".

Veel fans in Midden-Nederland missen groot deel Ajax-Utrecht

Een flink deel van Midden-Nederland heeft zondag een gedeelte gemist van Ajax - FC Utrecht, zo meldt het Algemeen Dagblad. Discovery Channel zond dit weekend drie duels inclusief voor- en nabeschouwing van Eredivisie Live uit, maar ging tijdens de wedstrijd voor geruime tijd op zwart.

FC Utrecht: v.d.Gun

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Oleguer, Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Eyong Enoh, Miralem Sulejmani ('71 Evander Sno), Rasmus Lindgren ('71 Gabri), Kennedy Bakircioglu ('35 Leonardo), Luis Suarez, Urby Emanuelson

Opstelling FC Utrecht

Vorm, Cornelisse, Keller, Schut, Nesu ('40 Shew-Atjon), Silberbauer, Maguire, Caluwé ('81 Wormgoor), George ('57 Loval), v.d.Gun, Boussabon

Ajax Foto Side: Ajax-UtrechtAjaxF-side.nl: Fotoverslag Ajax - Utrecht

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Peter  1 2-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.62. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.