27 november 2008
-
Europa League
-

Ajax heeft in het derde groepsduel in de UEFA Cup uit bij HSV met 0-1 gewonnen. Leonardo scoorde een kwartier voor tijd de winnende treffer in Duitsland.

In een gelijkopgaande wedstrijd had HSV aanvankelijk de iets betere kansen, maar Ajax het betere spel. Gek veel kansen waren er niet te noteren. In de 77ste minuut sloeg Leonardo echter toe. Alleen op de keeper afgaand zag hij zijn inzet via beide doelpalen het veld weer inkomen. Vervolgens was hij alert en schoot hij vanuit een moeilijke hoek nog binnen.

HSV moest toen komen, waardoor Ajax het uit kon counteren. grote kansen waren echter niet meer besteed aan Leonardo en Emanuelson. Het bleef daardoor bij een schitterende 0-1 zege in het koude Hamburg.

Leonardo heel blij met winnende goal

Invaller Leonardo was na afloop erg blij als matchwinnaar door de enige goal te scoren. "Ik stond ervan te kijken dat de bal via beide palen uit de goal bleef. Gelukkig was ik op tijd en kon ik toch nog scoren."

"We hoopten vooraf een beetje op een gelijkspel. HSV heeft kwalitatief gezien een goede ploeg. In de eerste helft hadden we het moeilijk, maar de tweede helft ging beter. Winnen in Duitsland is echt heel mooi!"

"Ik speel momenteel op vijftig procent, maar wordt steeds beter. Ik mis nog wedstrijdritme, omdat ik tot nu toe slechts invalbeurten heb gehad. Ik hoop mezelf snel in de basis te spelen."

Ajax nu al bijna zeker van kwalificatie

Ajax is na de 0-1 zege bij HSV bijna zeker van kwalificatie voor de volgende ronde. De eerste drie clubs gaan door naar de volgende ronde. MSK Zilina kan Ajax inmiddels niet meer inhalen. HSV moet nog tegen Slavia Praag. Indien Slavia Praag niet wint van HSV, kan die ploeg Ajax ook niet meer inhalen en is Ajax dus zonder te spelen zeker van de volgende ronde.

Stand groep F:
1. Aston Villa 2- 6 ( 3- 1)
2. AJAX 3- 6 ( 3- 2)
3. Hamburger SV 2- 3 ( 2- 2)
4. Slavia Praag 2- 1 ( 0- 1)
5. MSK Zilina 3- 1 ( 1- 3)

Indien twee clubs in punten gelijk eindigen, wordt de eindstand gebaseerd op de volgende regels in onderstaande volgorde:

a) doelsaldo
b) meeste goals gescoord
c) meeste goals uit gescoord
d) meeste duels gewonnen
e) meeste duels uit gewonnen
f) hoogste Europese coëfficiënt

NB: er wordt niet gekeken naar onderling resultaat zoals diverse media beweren. Dit omdat een club dan het thuisvoordeel zou hebben, aangezien clubs slechts een keer tegen elkaar spelen.

Ajax: Rasmus Lindgren

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Oleguer, Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Eyong Enoh ('61 Gabri), Miralem Sulejmani ('61 Leonardo), Rasmus Lindgren, Kennedy Bakircioglu ('73 Evander Sno), Luis Suarez, Urby Emanuelson

Opstelling Hamburger SV

Rost, Demel, B.Reinhardt, Mathijsen, Aogo, Jarolim, Alex Silva, Olic, Thiago Neves ('84 Torun), Trochowski ('68 Pitroipa), Guerrero ('75 Petric)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag HSV - AFC AjaxAjax Foto Side: HSV - AJAXAjaxF-side.nl: Fotoverslag UEFA Cup duel HSV-Ajax (uitslag 0-1)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 36 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 melanchollie  7 0-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.97. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.