Ajax verslaat Sparta met 5-2

9 november 2008
-
-

Ajax heeft in de Amsterdam Arena Sparta ruim met 5-2 verslagen. De ploeg kwam al snel op voorsprong via doelpunten van Huntelaar, Suarez en invaller Sno. Toen had Huntelaar het veld al moeten verlaten met een enkelblessure.

Door wat foutjes moest Ajax uiteindelijk nog twee tegendoelpunten slikken. De ploeg had echter totaal geen moeite met Sparta en de 5-2 was dan ook geenzins geflatteerd. Kennedy en Leonardo waren de andere doelpuntenmakers in de tweede helft.

Ajax komt drie minuten tekort voor recordreeks zonder tegendoelpunten

Ajax kwam drie minuten tekort om haar eigen record en het Nederlandse record thuiswedstrijden zonder tegendoelpunten te verbreken. De ploeg had precies 60 minuten zonder tegendoelpunt nodig om het record van 1970 onder leiding van Rinus Michels te verbreken. In de 57ste minuut scoorde Sparta echter en werd de recordreeks beëindigd.

Enkelblessure voor Huntelaar

Klaas Jan Huntelaar is vlak voor rust geblesseerd van het veld gegaan. Bij een actie ging hij door zijn enkel. Met veel pijn kon hij vervolgens niet verder. Hij werd vervangen door Evander Sno. De ernst van de blessure is nog onduidelijk.

Gele kaart voor Suarez heeft geen gevolgen

Suarez kreeg tegen Sparta alweer zijn zesde gele kaart. Deze heeft geen gevolgen voor de topper tegen PSV. De scheidsrechter gaf hem voor een schwalbe, maar daar leek zeker geen sprake van. Later in de wedstrijd vroeg hij bij een nieuwe valpartij voor een behandeling, opmerkelijk genoeg verbood Van Basten de verzorger het veld op te gaan, waarna Suarez wel verder moest.

Van Basten: offensievere tactiek

Marco van Basten liet weten dat de 'ietwat offensievere tactiek' waarmee tegen Sparta werd gespeeld in zijn ogen goed heeft uitgepakt met Vertonghen voor de defensie. 'We hebben het goed uitgevoerd in de eerste helft. We hadden ook de mazzel dat we het overwicht direct omzetten in doelpunten. Dan kan je de wedstrijd ook makkelijker uitspelen.'

Sparta: Adeleye

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Oleguer ('70 Robbert Schilder), Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Gabri, Luis Suarez ('80 Leonardo), Rasmus Lindgren, Kennedy Bakircioglu, Klaas-Jan Huntelaar ('38 Evander Sno), Urby Emanuelson

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Sparta Ajax Foto Side: Ajax-SpartaAjaxF-side.nl: Fotoverslag Ajax - Sparta rotterdam
AjaxInside.nl: Fotoverslag: Ajax - Sparta

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 ajax reus  5 5-0 (3-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.89. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.