6 november 2008
-
Europa League
-

Ajax heeft het tweede groepsduel in groep F van de UEFA Cup weten te winne. Thuis werd met 1-0 gewonnen van MSK Zilina. Suarez scoorde vlak voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

Voor rust had Ajax het moeilijk om de muur van de Slowaken te slechten. Vlak voor rust kreeg Suarez twee kansen, waarvan hij er een makkelijk afrondde.

Na rust kreeg Ajax iets meer ruimte, mede omdat de tegenstander er vaker uitkwam. dat leverde Zilina twee kansen op, maar met name Ajax een aantal goede kansen. Het was opniwu Suarez die het dichtstbij een treffer was, hij raakte de lat. Door de 1-0 bleef het spannend, maar de tegenstander kon geen aanspraak meer maken op de gelijkmaker.

Ajax blijft zonder tegendoelpunt in Arena

Ajax blijft ook na het tweede UEFA Cup duel nog zonder tegendoelpunt dit seizoen in de Arena. De ploeg is thuis in ieder geval uitstekend gestart in de UEFA Cup en competitie.

Zege Aston Villa, Ajax derde in de poule

In de andere UEFA Cup wedstrijd won Aston Villa via een doelpunt van carew uit bij Slavia Praag met 0-1.

MSK Zilina: Pecalka

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Oleguer, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Rasmus Lindgren ('74 Robbert Schilder), Gabri, Siem de Jong ('46 Kennedy Bakircioglu), Luis Suarez, Klaas-Jan Huntelaar, Urby Emanuelson

Opstelling MSK Zilina

Pernis, Tesak, Pecalka ('73 Durica), Vomacka, Strba, Sourek, Adauto, Pekarik, Jez ('88 Piacek), Vladavic, Styvar ('73 Rilke)

Ajax Foto Side: Ajax-ZilinaF-side.nl: Ajax-MSK Zilina (foto's en video's)
Ajaxlife.nl: Fotoverslag: Ajax - MSK Zilina AjaxF-side.nl: Fotoverslag Ajax - MSK Zilina

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Chivu & Co  5 2-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.20. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.