23 oktober 2008
-
Europa League
-

Ajax is er donderdagavond niet in geslaagd een goed resultaat weg te halen bij Aston Villa. De Engelsen wonnen met 2-1, een stand die al bij rust op het scorebord stond. Vermaelen zorgde voor het enige doelpunt van Ajax.

Opnieuw nederlaag in uitwedstrijd

Ajax blijft dit seizoen opmerkelijk veel problemen hebben in uitwedstrijden. In de competitie wist het nog geen uitduel te winnen. Tegen Borac won het in de eerste ronde van de UEFA Cup nog wel, maar tegen Aston Villa ging het dus weer fout. De ploeg slaagt er in uitduels maar niet in haar eigen positiespel op de mat te kunnen leggen.

Van Basten: na rust voetbalden we niet meer

"Jammer dat zo’n treffer op zo’n moment valt", blikte Marco van Basten terug op Ajax.nl. "Maar uiteindelijk heb je nog een helft om jezelf terug te knokken. Bij vlagen stond het bij ons voor de rust best goed. We speelden aardig en het lukte bij vlagen om de wedstrijd te controleren. De momenten van Vermeer en Oleguer zijn momenten die kunnen gebeuren."

"Na rust voetbalden we niet meer. We hanteerden de lange bal en lieten het aankomen op de fysiek. Dat maakte Aston Villa alleen maar sterker."

Aston Villa: Cuéllar

Kenneth Vermeer, Bruno Silva ('78 Gregory van der Wiel), Oleguer, Thomas Vermaelen, Urby Emanuelson, Gabri, Rasmus Lindgren, Jan Vertonghen, Luis Suarez ('60 Leonardo), Klaas-Jan Huntelaar, Jeffrey Sarpong ('56 Darío Cvitanich)

Opstelling Aston Villa

Friedel, Young, Cuéllar, Laursen, Shorey, Reo-Coker, S.Petrov, Barry, Milner, Agbonlahor, Young

Ajax Foto Side: Aston Villa - AjaxAjaxlife.nl: Fotoverslag Aston Villa - AFC Ajax
F-side.nl: Reisverslag Aston Villa-Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 schaepkens  6 2-1 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de Ajax Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.43. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.